SPÓD BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWY PLATTENKUCHEN

Składniki:
250g DAWN FOODS Plattenkuchen,
100g m─ůka,
75g cukier,
100g olej,
200g woda,
90g jaja.

Przygotowanie:
Wszystkie sk┼éadniki wymiesza─ç p┼éaskim mieszad┼éem na wolnych obrotach przez 3-4 min. Mas─Ö podzieli─ç na cztery ranty. Ca┼éo┼Ť─ç piec w temp. 180 0C oko┼éo 20 -25 min. Tu┼╝ po wypieczeniu ranty podzieli─ç na 2 cz─Ö┼Ťci.

GALARETKA TRUSKAWKOWA

Składniki:
500g truskawka,
60g cukier,
25g DAWN FOODS Instant Jelly,
40g IRCA Joygelato Joypaste Truskawka.

Przygotowanie:
Truskawki zagotowa─ç, doda─ç cukier i Instant Jelly, po lekkim przestygni─Öciu po┼é─ůczy─ç z past─ů truskawkow─ů.

MUS PORZECZKOWO-TRUSKAWKOWY

Składniki:
750g ubita ┼Ťmietana,
180g DAWN FOODS Fond Fresh Cheescake,
300g woda,
750g AGA Nadzienie Czerwona Porzeczka 70%.

Przygotowanie:
Fond twaro┼╝kowy wymiesza─ç z wod─ů, nast─Öpnie po┼é─ůczy─ç z ubit─ů ┼Ťmietan─ů i nadzieniem czerwona porzeczka.

PRZYGOTOWANIE

Do rant├│w wy┼éo┼╝y─ç sp├│d biszkoptowo t┼éuszczowy. Nast─Öpnie na┼éo┼╝y─ç cz─Ö┼Ť─ç musu i galaretk─Ö. Ca┼éo┼Ť─ç przykry─ç drugim spodem i reszt─ů musu twaro┼╝kowo porzeczkowego. Po sch┼éodzeniu udekorowa─ç tort wg uznania. Na zdj─Öciu u┼╝yto zamszu czekoladowego na bazie bia┼éej czekolady IRCA i mas┼éa kakaowego z dodatkiem czerwonego barwnika oraz polewy IRCA Mirror Extra Dark.