SPÓD BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWY PLATTENKUCHEN
Składniki:
250g DAWN FOODS Plattenkuchen,
100g mąka,
75g cukier,
100g olej,
200g woda,
90g jaja.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać płaskim mieszadłem na wolnych obrotach przez 3-4 min. Masę podzielić na cztery ranty. Całość piec w temp. 180 0C około 20 -25 min. Tuż po wypieczeniu ranty podzielić na 2 części.
GALARETKA TRUSKAWKOWA
Składniki:
500g truskawka,
60g cukier,
25g DAWN FOODS Instant Jelly,
40g IRCA Joygelato Joypaste Truskawka.
Przygotowanie:
Truskawki zagotować, dodać cukier i Instant Jelly, po lekkim przestygnięciu połączyć z pastą truskawkową.
MUS PORZECZKOWO-TRUSKAWKOWY
Składniki:
750g ubita śmietana,
180g DAWN FOODS Fond Fresh Cheescake,
300g woda,
750g AGA Nadzienie Czerwona Porzeczka 70%.
Przygotowanie:
Fond twarożkowy wymieszać z wodą, następnie połączyć z ubitą śmietaną i nadzieniem czerwona porzeczka.
PRZYGOTOWANIE
Do rantów wyłożyć spód biszkoptowo tłuszczowy. Następnie nałożyć część musu i galaretkę. Całość przykryć drugim spodem i resztą musu twarożkowo porzeczkowego. Po schłodzeniu udekorować tort wg uznania. Na zdjęciu użyto zamszu czekoladowego na bazie białej czekolady IRCA i masła kakaowego z dodatkiem czerwonego barwnika oraz polewy IRCA Mirror Extra Dark.