CIASTO BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWE PLATTENKUCHEN
500g DAWN FOODS Plattenkuchen Mix,
200g mąka pszenna,
150g cukier,
175g jaja,
200g olej,
400g woda.
Przygotowanie:
Ubijać wszystkie składniki przez 3 min. Temp. pieczenia 180°C.
KONFITURA Z CZERWONEJ PORZECZKI
780g DAWN FOODS Delifruit Czerwona Porzeczka,
190g puree z truskawek lub zmiksowane mrożone truskawki,
115g woda,
75g cukier,
60g DAWN FOODS Sanatine.
Przygotowanie:
Zagotować syrop cukrowy, a następnie dodać Sanatine, Delifruit Czerwona Porzeczka i puree truskawkowe.
ROLADA BISZKOPTOWA
265g jaja,
120g cukier,
17g DAWN FOODS Bisquita,
106g mąka,
1g sól,
5g proszek do pieczenia.
Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie składniki i ubijać przez 4 min. na szybkich obrotach. Wypiekać rolady w 220°C.
KREM WANILIOWY
600g mleko,
800g płynna śmietana,
300g DAWN FOODS Creme Brulle,
90g DAWN FOODS Sanatine,
800g ubita śmietana.
Przygotowanie:
Zagotować mleko i śmietanę i zalać Creme Brulle. Dokładnie wymieszać i zagotować ponownie. Połączyć z Sanatine i wystudzić do 25-28°C. Delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną.
GALARETKA TRUSKAWKOWA
500g puree truskawkowe,
25g DAWN FOODS Instant Jelly,
60g cukier,
40g DAWN FOODS Compound Truskawka.
Przygotowanie:
Wymieszać Instant Jelly z cukrem i dodać do wcześniej podgrzanego puree z Compound. Zagotować wszystko razem. Wylać do foremek na wysokość 1cm.
BEZY
250g DAWN FOODS Beza Silvia,
125g woda.
Przygotowanie:
Ubijać wszystkie składniki przez 5-6 min. Szprycować na beziki i suszyć w 90°C przez 3 godz.
PRZYGOTOWANIE
Rant Ø18cm owinąć roladą biszkoptową. Spód ciasta Plattenkuchen przesmarować konfiturą z czerwonej porzeczki. Nałożyć warstwę kremu waniliowego i przykryć ciastem Plattenkuchen. Wypełnić cienką warstwę kremu waniliowego i dekorować świeżymi truskawkami. Żelować żelem na gorąco i dekorować galaretką z truskawek i bezikami.