SPÓD CZEKOLADOWY

Składniki:
375g INES Ciasto Czekoladowe,
110g olej,
130g woda,
140g jaja.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać na wolnych obrotach przez 3-4 min. Podzielić masę na cztery ranty i wypiekać w temp. 180 C0 przez 15-20 min.

CHRUPIĄCA BIAŁA CZEKOLADA

Składniki:
480g IRCA Pralin Delicrisp Blanc.

Przygotowanie:
Pralin─Ö rozpu┼Ťci─ç i rozsmarowa─ç na wcze┼Ťniej wypieczone i wystudzone spody czekoladowe.

┼╗ELKA AGRESTOWA

Składniki:
5700g owoc Agrestu (mro┼╝ony),
95g cukier,
40g DAWN FOODS Instant Jelly.

Przygotowanie:
Agrest zmiksowa─ç i zagotowa─ç, nast─Öpne doda─ç cukier po┼é─ůczony z instant ┼╝elem i ponownie zagotowa─ç. Roz┼éo┼╝y─ç ┼╝elk─Ö na cztery ranty i odstawi─ç do zastygni─Öcia.

MUS GRUSZKOWY

Składniki:
900g ubita ┼Ťmietana,
360g IRCA czekolada biała,
225g ┼Ťmietany do gotowania,
190g IRCA Joypasta Gruszka,
100g woda do namoczenia ┼╝elatyny,
18g ┼╝elatyny.

Przygotowanie:
Do zagotowanej ┼Ťmietany doda─ç uprzednio namoczon─ů ┼╝elatyn─Ö. Ca┼éo┼Ť─ç zala─ç bia┼é─ů czekolad─ů i dok┼éadnie wymiesza─ç Gdy osi─ůgnie temp. 28 C0 nale┼╝y po┼é─ůczy─ç z ubit─ů ┼Ťmietan─ů.

WYKOŃCZENIE POLEWĄ

Składniki:
400g DAWN FOODS Decor Gel Neutral,
130g DAWN FOODS Belnap,
130g woda,
110g DAWN FOODS Decor Gel Silver.

Przygotowanie:
Wod─Ö po┼é─ůczy─ç z Belnapem i zagotowa─ç, nast─Öpnie po┼é─ůczy─ç z ┼╝elem neutralnym oraz srebrnym.