SPÓD CZEKOLADOWY

Składniki:
375g INES Ciasto Czekoladowe,
110g olej,
130g woda,
140g jaja.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać na wolnych obrotach przez 3-4 min. Podzielić masę na cztery ranty i wypiekać w temp. 180 C0 przez 15-20 min.

CHRUPIĄCA BIAŁA CZEKOLADA

Składniki:
480g IRCA Pralin Delicrisp Blanc.

Przygotowanie:
Pralinę rozpuścić i rozsmarować na wcześniej wypieczone i wystudzone spody czekoladowe.

ŻELKA AGRESTOWA

Składniki:
5700g owoc Agrestu (mrożony),
95g cukier,
40g DAWN FOODS Instant Jelly.

Przygotowanie:
Agrest zmiksować i zagotować, następne dodać cukier połączony z instant żelem i ponownie zagotować. Rozłożyć żelkę na cztery ranty i odstawić do zastygnięcia.

MUS GRUSZKOWY

Składniki:
900g ubita śmietana,
360g IRCA czekolada biała,
225g śmietany do gotowania,
190g IRCA Joypasta Gruszka,
100g woda do namoczenia żelatyny,
18g żelatyny.

Przygotowanie:
Do zagotowanej śmietany dodać uprzednio namoczoną żelatynę. Całość zalać białą czekoladą i dokładnie wymieszać Gdy osiągnie temp. 28 C0 należy połączyć z ubitą śmietaną.

WYKOŃCZENIE POLEWĄ

Składniki:
400g DAWN FOODS Decor Gel Neutral,
130g DAWN FOODS Belnap,
130g woda,
110g DAWN FOODS Decor Gel Silver.

Przygotowanie:
Wodę połączyć z Belnapem i zagotować, następnie połączyć z żelem neutralnym oraz srebrnym.