SPÓD CZEKOLADOWY
Składniki:
375g INES Ciasto Czekoladowe,
110g olej,
130g woda,
140g jaja.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać na wolnych obrotach przez 3-4 min. Podzielić masę na cztery ranty i wypiekać w temp. 180 C0 przez 15-20 min.
CHRUPIĄCA BIAŁA CZEKOLADA
Składniki:
480g IRCA Pralin Delicrisp Blanc.
Przygotowanie:
Pralinę rozpuścić i rozsmarować na wcześniej wypieczone i wystudzone spody czekoladowe.
ŻELKA AGRESTOWA
Składniki:
5700g owoc Agrestu (mrożony),
95g cukier,
40g DAWN FOODS Instant Jelly.
Przygotowanie:
Agrest zmiksować i zagotować, następne dodać cukier połączony z instant żelem i ponownie zagotować. Rozłożyć żelkę na cztery ranty i odstawić do zastygnięcia.
MUS GRUSZKOWY
Składniki:
900g ubita śmietana,
360g IRCA czekolada biała,
225g śmietany do gotowania,
190g IRCA Joypasta Gruszka,
100g woda do namoczenia żelatyny,
18g żelatyny.
Przygotowanie:
Do zagotowanej śmietany dodać uprzednio namoczoną żelatynę. Całość zalać białą czekoladą i dokładnie wymieszać Gdy osiągnie temp. 28 C0 należy połączyć z ubitą śmietaną.
WYKOŃCZENIE POLEWĄ
Składniki:
400g DAWN FOODS Decor Gel Neutral,
130g DAWN FOODS Belnap,
130g woda,
110g DAWN FOODS Decor Gel Silver.
Przygotowanie:
Wodę połączyć z Belnapem i zagotować, następnie połączyć z żelem neutralnym oraz srebrnym.