CIASTO KRUCHE NA SPÓD

Składniki:
1000g DAWN FOODS ciasto kruche mix,
400g masło,
100g jaja.

Przygotowanie: Mieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta kruchego. Wywałkować jako spód do tart.

ŻELKA Z OWOCÓW LEŚNYCH

Składniki:
780g DAWN FOODS Delifruit Malina,
190g puree z malin lub zmiksowane mro┼╝one maliny 190g syrop cukrowy,
60g DAWN FOODS Sanatine.

Przygotowanie: Zagotowa─ç syrop cukrowy i doda─ç Sanatine, Dawn Delifruit owoce le┼Ťne i puree malinowe.

CHRUPI─äCE CIASTO FRANCUSKIE

Składniki: 150g DAWN FOODS miks florentynkowy Crunchy Bee,
50g masło kakaowe Mycryo.

Przygotowanie:
Piec blaty ciasta francuskiego w temp. 220°C. pomiędzy dwoma blachami, aby były cienkie i równe. Wymieszać masło kakaowe Mycryo z miks florentynkowy i przesiać przez sito na ciasto francuskie pod koniec pieczenia. Dopiec w piecu do uzyskania karmelowego koloru.

CIASTO PARZONE

Składniki:
250g DAWN FOODS Eclair Mix,
250g woda 50┬░C,
250g olej,
375g jaja.

Przygotowanie:
Miesza─ç wszystkie sk┼éadniki przez 5 min. na szybkich obrotach. Wyk┼éada─ç cienk─ů warstw─Ö do rant├│w mniejszych ni┼╝ korpus kruchy i wypieka─ç. Temp. pieczenia 210┬░C spadaj─ůca do 190┬░C, czas 20-25 min.

KREM BUDYNIOWO-ŚMIETANOWY

Składniki:
200g DAWN FOODS krem Delikat,
100g DAWN FOODS Fond Neutralny,
600g woda 20┬░C,
600g ubita ┼Ťmietana.

Przygotowanie:
Wymiesza─ç Fond Neurtalny z kremem Delikat. Doda─ç wod─Ö w temp. 20┬░C i ubija─ç przez 3 min. Po┼é─ůczy─ç z ubit─ů ┼Ťmietan─ů.

PRZYGOTOWANIE TARTY

Wystudzone ciasto kruche przesmarowa─ç cienk─ů warstw─ů Delicrisp Fruits Rouges IRCA. Nast─Öpnie na┼éo┼╝y─ç krem budyniowy, ┼╝elk─Ö malinow─ů, ciasto francuskie. Wype┼éni─ç kremem i na┼éo┼╝y─ç blat ciasta parzonego.