CIASTO KRUCHE NA SPÓD

Składniki:
1000g DAWN FOODS ciasto kruche mix,
400g masło,
100g jaja.

Przygotowanie: Mieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta kruchego. Wywałkować jako spód do tart.

ŻELKA Z OWOCÓW LEŚNYCH

Składniki:
780g DAWN FOODS Delifruit Malina,
190g puree z malin lub zmiksowane mrożone maliny 190g syrop cukrowy,
60g DAWN FOODS Sanatine.

Przygotowanie: Zagotować syrop cukrowy i dodać Sanatine, Dawn Delifruit owoce leśne i puree malinowe.

CHRUPIĄCE CIASTO FRANCUSKIE

Składniki: 150g DAWN FOODS miks florentynkowy Crunchy Bee,
50g masło kakaowe Mycryo.

Przygotowanie:
Piec blaty ciasta francuskiego w temp. 220°C. pomiędzy dwoma blachami, aby były cienkie i równe. Wymieszać masło kakaowe Mycryo z miks florentynkowy i przesiać przez sito na ciasto francuskie pod koniec pieczenia. Dopiec w piecu do uzyskania karmelowego koloru.

CIASTO PARZONE

Składniki:
250g DAWN FOODS Eclair Mix,
250g woda 50°C,
250g olej,
375g jaja.

Przygotowanie:
Mieszać wszystkie składniki przez 5 min. na szybkich obrotach. Wykładać cienką warstwę do rantów mniejszych niż korpus kruchy i wypiekać. Temp. pieczenia 210°C spadająca do 190°C, czas 20-25 min.

KREM BUDYNIOWO-ŚMIETANOWY

Składniki:
200g DAWN FOODS krem Delikat,
100g DAWN FOODS Fond Neutralny,
600g woda 20°C,
600g ubita śmietana.

Przygotowanie:
Wymieszać Fond Neurtalny z kremem Delikat. Dodać wodę w temp. 20°C i ubijać przez 3 min. Połączyć z ubitą śmietaną.

PRZYGOTOWANIE TARTY

Wystudzone ciasto kruche przesmarować cienką warstwą Delicrisp Fruits Rouges IRCA. Następnie nałożyć krem budyniowy, żelkę malinową, ciasto francuskie. Wypełnić kremem i nałożyć blat ciasta parzonego.