CIASTO KRUCHE NA SPÓD
Składniki:
1000g DAWN FOODS ciasto kruche mix,
400g masło,
100g jaja.
Przygotowanie: Mieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta kruchego. Wywałkować jako spód do tart.
ŻELKA Z OWOCÓW LEŚNYCH
Składniki:
780g DAWN FOODS Delifruit Malina,
190g puree z malin lub zmiksowane mrożone maliny 190g syrop cukrowy,
60g DAWN FOODS Sanatine.
Przygotowanie: Zagotować syrop cukrowy i dodać Sanatine, Dawn Delifruit owoce leśne i puree malinowe.
CHRUPIĄCE CIASTO FRANCUSKIE
Składniki: 150g DAWN FOODS miks florentynkowy Crunchy Bee,
50g masło kakaowe Mycryo.
Przygotowanie:
Piec blaty ciasta francuskiego w temp. 220°C. pomiędzy dwoma blachami, aby były cienkie i równe. Wymieszać masło kakaowe Mycryo z miks florentynkowy i przesiać przez sito na ciasto francuskie pod koniec pieczenia. Dopiec w piecu do uzyskania karmelowego koloru.
CIASTO PARZONE
Składniki:
250g DAWN FOODS Eclair Mix,
250g woda 50°C,
250g olej,
375g jaja.
Przygotowanie:
Mieszać wszystkie składniki przez 5 min. na szybkich obrotach. Wykładać cienką warstwę do rantów mniejszych niż korpus kruchy i wypiekać. Temp. pieczenia 210°C spadająca do 190°C, czas 20-25 min.
KREM BUDYNIOWO-ŚMIETANOWY
Składniki:
200g DAWN FOODS krem Delikat,
100g DAWN FOODS Fond Neutralny,
600g woda 20°C,
600g ubita śmietana.
Przygotowanie:
Wymieszać Fond Neurtalny z kremem Delikat. Dodać wodę w temp. 20°C i ubijać przez 3 min. Połączyć z ubitą śmietaną.
PRZYGOTOWANIE TARTY
Wystudzone ciasto kruche przesmarować cienką warstwą Delicrisp Fruits Rouges IRCA. Następnie nałożyć krem budyniowy, żelkę malinową, ciasto francuskie. Wypełnić kremem i nałożyć blat ciasta parzonego.