CIASTO BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWE PLATTENKUCHEN

250g DAWN FOODS Plattenkuchen,
100g mąka,
75g cukier,
100g olej,
200g woda,
90g jajka,
400g rabarbar.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki, poza rabarbarem, mieszamy płaskim mieszadłem na wolnych obrotach około 2-3 min. Gotową masę wykładamy do 4 rantów 16 cm, następnie rozkładamy rabarbar i pieczemy w temp. 1800C około 15 -20 min

MUS JOGURTOWY

450g ubitej śmietany,
375g mleko,
150g IRCA Lilly Jogurt.
Przygotowanie:
Lilly Jogurt połączyć z mlekiem a następnie z ubitą śmietaną. Całość rozłożyć na wypieczone spody z rabarbarem.

MUS TRUSKAWKOWY

600g ubitej śmietany,
150g DAWN FOODS Fond Truskawka,
130g woda,
150g zmiksowanych truskawek.
Przygotowanie: Zagotować 1/3 zmiksowanego puree z owoców i połączyć z Fond Truskawka. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać resztę owoców. Następnie delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Zmrozić przed oblewaniem polewą truskawkową.

POLEWA ŻELOWA

Przygotowujemy polewę z użyciem DAWN FOODS DecorGel Truskawka, wody i DAWN FOODS Belnap.