CIASTO BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWE PLATTENKUCHEN

250g DAWN FOODS Plattenkuchen,
100g m─ůka,
75g cukier,
100g olej,
200g woda,
90g jajka,
400g rabarbar.
Przygotowanie:
Wszystkie sk┼éadniki, poza rabarbarem, mieszamy p┼éaskim mieszad┼éem na wolnych obrotach oko┼éo 2-3 min. Gotow─ů mas─Ö wyk┼éadamy do 4 rant├│w 16 cm, nast─Öpnie rozk┼éadamy rabarbar i pieczemy w temp. 1800C oko┼éo 15 -20 min

MUS JOGURTOWY

450g ubitej ┼Ťmietany,
375g mleko,
150g IRCA Lilly Jogurt.
Przygotowanie:
Lilly Jogurt po┼é─ůczy─ç z mlekiem a nast─Öpnie z ubit─ů ┼Ťmietan─ů. Ca┼éo┼Ť─ç roz┼éo┼╝y─ç na wypieczone spody z rabarbarem.

MUS TRUSKAWKOWY

600g ubitej ┼Ťmietany,
150g DAWN FOODS Fond Truskawka,
130g woda,
150g zmiksowanych truskawek.
Przygotowanie: Zagotowa─ç 1/3 zmiksowanego puree z owoc├│w i po┼é─ůczy─ç z Fond Truskawka. Po dok┼éadnym rozpuszczeniu doda─ç reszt─Ö owoc├│w. Nast─Öpnie delikatnie po┼é─ůczy─ç z ubit─ů ┼Ťmietan─ů. Zmrozi─ç przed oblewaniem polew─ů truskawkow─ů.

POLEWA ┼╗ELOWA

Przygotowujemy polew─Ö z u┼╝yciem DAWN FOODS DecorGel Truskawka, wody i DAWN FOODS Belnap.