Sp贸d kruchy
750 g IRCA Top Frolla
300 g mas艂o
75 g jaja
5 g proszek do pieczenia
Wszystkie sk艂adniki ugnie艣膰 na g艂adkie ciasto. Pokruszy膰 lub zetrze膰 w ranty. Piec w temp. 2000C przez ok 15 min.
Blat biszkoptowy
330 g AGA Biszkopt 100%
70 g woda
200 g jaja
Wszystkie sk艂adniki ubi膰 r贸zg膮 na puszyst膮 mas臋 ok. 10 min. Wy艂o偶y膰 na blach臋 lub w ranty, temp. ok. 190-2000C. Czas 15-20 min.
Chrupi膮ca warstwa migda艂owo-kokosowa
600 g INES Krem o聽 smaku kokosowym
60 g wafle pokruszone
60 g p艂atki migda艂owe/s艂upki migda艂owe (upra偶one)
Krem kokosowy up艂ynni膰 w k膮pieli wodnej i wymiesza膰 z p艂atkami i waflami.
Mus kokosowy
1500 g 艣mietana
300 g IRCA Lilly Neutro
250 g woda
50 g spirytus (opcjonalnie)
100 g IRCA Joygelato Coco
Lilly Neutro wymiesza膰 z wod膮, spirytusem i Joygelato Coco. Doda膰 艣mietan臋 i delikatnie wymiesza膰.
Dekoracja
400g DAWN FOODS White Chocolate lub DAWN FOODS Premium White Chocolate Compound
Czekolad臋 up艂ynni膰 w k膮pieli wodnej nie przekraczaj膮c temp. 450C, nast臋pnie wyla膰 na ch艂odny st贸艂, cienko rozsmarowa膰 i po zastygni臋ciu skroba膰 tworz膮c wi贸rki.
Sp贸d kruchy wy艂o偶y膰 w ramk臋 i na艂o偶y膰 warstw臋 kokosow膮. Po sch艂odzeniu na艂o偶y膰 mus kokosowy, przykry膰 biszkoptem. Ca艂o艣膰 wyr贸wna膰 pozosta艂ym musem kokosowym, sch艂odzi膰聽 i
i udekorowa膰.