Rolada - spody
Sk艂adniki:
300g AGA Biszkopt
300g jaja
50g cukier
Przygotowanie:
Wszystkie sk艂adniki miesza膰 na szybkich obrotach przy u偶yciu g臋stej r贸zgi przez ok. 6-8 min. w temperaturze 210掳C. Mas臋 rozsmarowa膰 na blasze.
Galaretka mango-marakuja
Sk艂adniki:
150g AGA Galaretka Bezbarwna
400g gor膮ca woda
600g JABEX Mango-Marakuja 80%
Przygotowanie:
Galaretk臋 zalewamy wrz膮c膮 wod膮. Po rozpuszczeniu dodajemy owoce JABEX.
Blaciki marcepanowe
Sk艂adniki:
750g DAWN Ciasto Frangipane Mix
225g mas艂o/margaryna*
200g woda
185g jaja
Przygotowanie:
Wszystkie sk艂adniki miesza膰 na 艣rednich obrotach p艂askim mieszad艂em ok. 4 min. Ciasto wyla膰 do rant贸w, piec w temp. 180-190掳C przez oko艂o 20-25min.
* mas艂o lub margaryna powinny by膰 mi臋kkie o p贸艂p艂ynnej konsystencji.
Mus mango-morela
Sk艂adniki:
1000g AGA krem贸wka cukiernicza 33%
200g woda
200g DAWN Fond Mango-Morela
Przygotowanie:
Fond wymiesza膰 z letni膮 wod膮 i po艂膮czy膰 z ubit膮 na 3/4 krem贸wk膮. Aby uzyska膰 bardziej kremowy i zwarty mus, ubi膰 wszystkie sk艂adniki razem.
Lustrzana polewa
Sk艂adniki:
225g 艣mietana
160g INES Krem Mleczny Fit
0,4g 偶elatyna + 20g woda
3-4 krople barwnika pomara艅czowego
Przygotowanie:
艢mietan臋 doprowadzi膰 do zagotowania, doda膰 INES Krem Mleczny Fit i uprzednio namoczon膮 w wodzie i rozpuszczon膮 偶elatyn臋. Ca艂o艣膰 wymiesza膰 przy pomocy blendera. Wyla膰 na sch艂odzone ciasto (temp. polewy nie powinna przekracza膰 28掳C).
Przygotowanie ca艂o艣ci
Na wykrojone i w艂o偶one do rant贸w spody z rolady wylewamy lekko za偶elowan膮 galaretk臋, przykrywamy blatem marcepanowym, wyr贸wnujemy musem. Sch艂adzamy i wylewamy lustrzan膮 polew臋.