Rolada - spody

Sk艂adniki:

300g AGA Biszkopt
300g
jaja
50g
cukier

Przygotowanie:

Wszystkie sk艂adniki miesza膰 na szybkich obrotach przy u偶yciu g臋stej r贸zgi przez ok. 6-8 min. w temperaturze 210掳C. Mas臋 rozsmarowa膰 na blasze.

Galaretka mango-marakuja

Sk艂adniki:

150g AGA Galaretka Bezbarwna
400g
gor膮ca woda
600g
JABEX Mango-Marakuja 80%

Przygotowanie:

Galaretk臋 zalewamy wrz膮c膮 wod膮. Po rozpuszczeniu dodajemy owoce JABEX.

Blaciki marcepanowe

Sk艂adniki:

750g DAWN Ciasto Frangipane Mix
225g
mas艂o/margaryna*
200g
woda
185g
jaja

Przygotowanie:

Wszystkie sk艂adniki miesza膰 na 艣rednich obrotach p艂askim mieszad艂em ok. 4 min. Ciasto wyla膰 do rant贸w, piec w temp. 180-190掳C przez oko艂o 20-25min.

* mas艂o lub margaryna powinny by膰 mi臋kkie o p贸艂p艂ynnej konsystencji.

Mus mango-morela

Sk艂adniki:

1000g AGA krem贸wka cukiernicza 33%
200g
woda
200g
DAWN Fond Mango-Morela

Przygotowanie:

Fond wymiesza膰 z letni膮 wod膮 i po艂膮czy膰 z ubit膮 na 3/4 krem贸wk膮. Aby uzyska膰 bardziej kremowy i zwarty mus, ubi膰 wszystkie sk艂adniki razem.

Lustrzana polewa

Sk艂adniki:

225g 艣mietana
160g
INES Krem Mleczny Fit
0,4g
偶elatyna + 20g woda
3-4
krople barwnika pomara艅czowego

Przygotowanie:

艢mietan臋 doprowadzi膰 do zagotowania, doda膰 INES Krem Mleczny Fit i uprzednio namoczon膮 w wodzie i rozpuszczon膮 偶elatyn臋. Ca艂o艣膰 wymiesza膰 przy pomocy blendera. Wyla膰 na sch艂odzone ciasto (temp. polewy nie powinna przekracza膰 28掳C).

Przygotowanie ca艂o艣ci

Na wykrojone i w艂o偶one do rant贸w spody z rolady wylewamy lekko za偶elowan膮 galaretk臋, przykrywamy blatem marcepanowym, wyr贸wnujemy musem. Sch艂adzamy i wylewamy lustrzan膮 polew臋.