Rolada - spody

Składniki:

300g AGA Biszkopt
300g
jaja
50g
cukier

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszać na szybkich obrotach przy użyciu gęstej rózgi przez ok. 6-8 min. w temperaturze 210°C. Masę rozsmarować na blasze.

Galaretka mango-marakuja

Składniki:

150g AGA Galaretka Bezbarwna
400g
gorąca woda
600g
JABEX Mango-Marakuja 80%

Przygotowanie:

Galaretkę zalewamy wrzącą wodą. Po rozpuszczeniu dodajemy owoce JABEX.

Blaciki marcepanowe

Składniki:

750g DAWN Ciasto Frangipane Mix
225g
masło/margaryna*
200g
woda
185g
jaja

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach płaskim mieszadłem ok. 4 min. Ciasto wylać do rantów, piec w temp. 180-190°C przez około 20-25min.

* masło lub margaryna powinny być miękkie o półpłynnej konsystencji.

Mus mango-morela

Składniki:

1000g AGA kremówka cukiernicza 33%
200g
woda
200g
DAWN Fond Mango-Morela

Przygotowanie:

Fond wymieszać z letnią wodą i połączyć z ubitą na 3/4 kremówką. Aby uzyskać bardziej kremowy i zwarty mus, ubić wszystkie składniki razem.

Lustrzana polewa

Składniki:

225g śmietana
160g
INES Krem Mleczny Fit
0,4g
żelatyna + 20g woda
3-4
krople barwnika pomarańczowego

Przygotowanie:

Śmietanę doprowadzić do zagotowania, dodać INES Krem Mleczny Fit i uprzednio namoczoną w wodzie i rozpuszczoną żelatynę. Całość wymieszać przy pomocy blendera. Wylać na schłodzone ciasto (temp. polewy nie powinna przekraczać 28°C).

Przygotowanie całości

Na wykrojone i włożone do rantów spody z rolady wylewamy lekko zażelowaną galaretkę, przykrywamy blatem marcepanowym, wyrównujemy musem. Schładzamy i wylewamy lustrzaną polewę.