Rolada - spody

Składniki:

300g AGA Biszkopt
300g
jaja
50g
cukier

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszać na szybkich obrotach przy użyciu gęstej rózgi przez ok. 6-8 min. w temperaturze 210°C. Masę rozsmarować na blasze.

Galaretka mango-marakuja

Składniki:

150g AGA Galaretka Bezbarwna
400g
gor─ůca woda
600g
JABEX Mango-Marakuja 80%

Przygotowanie:

Galaretk─Ö zalewamy wrz─ůc─ů wod─ů. Po rozpuszczeniu dodajemy owoce JABEX.

Blaciki marcepanowe

Składniki:

750g DAWN Ciasto Frangipane Mix
225g
masło/margaryna*
200g
woda
185g
jaja

Przygotowanie:

Wszystkie sk┼éadniki miesza─ç na ┼Ťrednich obrotach p┼éaskim mieszad┼éem ok. 4 min. Ciasto wyla─ç do rant├│w, piec w temp. 180-190┬░C przez oko┼éo 20-25min.

* masło lub margaryna powinny być miękkie o półpłynnej konsystencji.

Mus mango-morela

Składniki:

1000g AGA krem├│wka cukiernicza 33%
200g
woda
200g
DAWN Fond Mango-Morela

Przygotowanie:

Fond wymiesza─ç z letni─ů wod─ů i po┼é─ůczy─ç z ubit─ů na 3/4 krem├│wk─ů. Aby uzyska─ç bardziej kremowy i zwarty mus, ubi─ç wszystkie sk┼éadniki razem.

Lustrzana polewa

Składniki:

225g ┼Ťmietana
160g
INES Krem Mleczny Fit
0,4g
┼╝elatyna + 20g woda
3-4
krople barwnika pomarańczowego

Przygotowanie:

┼Ümietan─Ö doprowadzi─ç do zagotowania, doda─ç INES Krem Mleczny Fit i uprzednio namoczon─ů w wodzie i rozpuszczon─ů ┼╝elatyn─Ö. Ca┼éo┼Ť─ç wymiesza─ç przy pomocy blendera. Wyla─ç na sch┼éodzone ciasto (temp. polewy nie powinna przekracza─ç 28┬░C).

Przygotowanie ca┼éo┼Ťci

Na wykrojone i w┼éo┼╝one do rant├│w spody z rolady wylewamy lekko za┼╝elowan─ů galaretk─Ö, przykrywamy blatem marcepanowym, wyr├│wnujemy musem. Sch┼éadzamy i wylewamy lustrzan─ů polew─Ö.