Rolada - spody
Składniki:
300g AGA Biszkopt
300g jaja
50g cukier
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszać na szybkich obrotach przy użyciu gęstej rózgi przez ok. 6-8 min. w temperaturze 210°C. Masę rozsmarować na blasze.
Galaretka mango-marakuja
Składniki:
150g AGA Galaretka Bezbarwna
400g gorąca woda
600g JABEX Mango-Marakuja 80%
Przygotowanie:
Galaretkę zalewamy wrzącą wodą. Po rozpuszczeniu dodajemy owoce JABEX.
Blaciki marcepanowe
Składniki:
750g DAWN Ciasto Frangipane Mix
225g masło/margaryna*
200g woda
185g jaja
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach płaskim mieszadłem ok. 4 min. Ciasto wylać do rantów, piec w temp. 180-190°C przez około 20-25min.
* masło lub margaryna powinny być miękkie o półpłynnej konsystencji.
Mus mango-morela
Składniki:
1000g AGA kremówka cukiernicza 33%
200g woda
200g DAWN Fond Mango-Morela
Przygotowanie:
Fond wymieszać z letnią wodą i połączyć z ubitą na 3/4 kremówką. Aby uzyskać bardziej kremowy i zwarty mus, ubić wszystkie składniki razem.
Lustrzana polewa
Składniki:
225g śmietana
160g INES Krem Mleczny Fit
0,4g żelatyna + 20g woda
3-4 krople barwnika pomarańczowego
Przygotowanie:
Śmietanę doprowadzić do zagotowania, dodać INES Krem Mleczny Fit i uprzednio namoczoną w wodzie i rozpuszczoną żelatynę. Całość wymieszać przy pomocy blendera. Wylać na schłodzone ciasto (temp. polewy nie powinna przekraczać 28°C).
Przygotowanie całości
Na wykrojone i włożone do rantów spody z rolady wylewamy lekko zażelowaną galaretkę, przykrywamy blatem marcepanowym, wyrównujemy musem. Schładzamy i wylewamy lustrzaną polewę.