Spody kruche miodowe
Składniki:
695g JABEX Honey Cake Mix
190g mąka pszenna
190g margaryna
110g jajka
185g miód
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta połączyć ze sobą na wolnych obrotach. Gotowe ciasto podzielić na 8 porcji, każda po 170g, następnie pokruszyć w ranty. Piec na złoty kolor w temperaturze 180°C.
Mus jogurtowy
Składniki:
250g DAWN Fond Jogurtowy
400g woda/mleko
1000g AGA śmietana kremówka 33%
Przygotowanie:
DAWN Fond Jogurtowy połączyć z wodą lub mlekiem, następnie dodać w dwóch etapach ubitą śmietanę. Całość wyłożyć na 8 wypieczonych spodów w rantach.
Galaretka owocowa
Składniki:
220g AGA Galaretka Bezbarwna
800g woda (gorąca)
600g JABEX Marakuja w Żelu 70%
alternatywnie:
porzeczka czerwona
malina
borówka
Przygotowanie:
Galaretkę zalać gorącą wodą rozmieszać następnie dodać owoc w żelu, po wystudzeniu zalać torciki.