Spody kruche miodowe

Składniki:

695g JABEX Honey Cake Mix
190g
mąka pszenna
190g
margaryna
110g
jajka
185g
miód

Przygotowanie:

Wszystkie składniki ciasta połączyć ze sobą na wolnych obrotach. Gotowe ciasto podzielić na 8 porcji, każda po 170g, następnie pokruszyć w ranty. Piec na złoty kolor w temperaturze 180°C.

Mus jogurtowy

Składniki:

250g DAWN Fond Jogurtowy
400g
woda/mleko
1000g
AGA śmietana kremówka 33%

Przygotowanie:

DAWN Fond Jogurtowy połączyć z wodą lub mlekiem, następnie dodać w dwóch etapach ubitą śmietanę. Całość wyłożyć na 8 wypieczonych spodów w rantach.

Galaretka owocowa

Składniki:

220g AGA Galaretka Bezbarwna
800g
woda (gorąca)
600g
JABEX Marakuja w Żelu 70%
alternatywnie:

porzeczka czerwona

malina

borówka

Przygotowanie:

Galaretkę zalać gorącą wodą rozmieszać następnie dodać owoc w żelu, po wystudzeniu zalać torciki.