Blat czekoladowy

150 g Sfrulla IRCA
120 g jaja
15 g Cocoa 22-24 IRCA
40 g masło i margaryna (roztopione)

Sfrull─Ö z jajami ubija─ç 8-10 min. na szybkich obrotach, pod koniec ubijania dodajemy roztopione mas┼éo/ margaryn─Ö i ca┼éo┼Ť─ç delikatnie mieszamy z kakao. Gotow─ů mas─Ö wyk┼éadamy do rantu. Pieczemy w temp. 180-290┬░C.

 

┼╗elka mango

520 g Fruttidor Mango IRCA
15 g ┼╝elatyna
60 g woda
sok z cytryny

┼╗elatyn─Ö zala─ç zimn─ů wod─ů i pozostawi─ç do nap─Öcznienia, nast─Öpnie rozpu┼Ťci─ç i wymiesza─ç z Fruttidor Mango IRCA, dodaj─ůc sok z cytryny. ┼╗elk─Ö wy┼éo┼╝y─ç do rant├│w o ┼Ťrednicy 16 cm i zamrozi─ç.

Mus jogurtowy

450 g ubitej ┼Ťmietany
150 g Lilly Yogurt IRCA
375 g woda

Lilly Yogurt IRCA po┼é─ůczy─ç z letni─ů wod─ů, nast─Öpnie doda─ç ubit─ů ┼Ťmietan─Ö i dok┼éadnie wymiesza─ç.

 

Polewa - glaze

60 g woda
120 g cukier
120 g syrop glukozowy
78 g ┼Ťmietana 33%
20 g Joypaste mango IRCA
7 g ┼╝elatyna
20 g woda (do namoczenia ┼╝elatyny)
żółty barwnik
120 g Cioccolatto Bianco 32/34 ÔÇô czekolada bia┼éa IRCA

Wod─Ö, syrop glukozowy i cukier gotujemy do temperatury 103┬░C. Gor─ůcym syropem zalewamy pozosta┼ée sk┼éadniki. Ca┼éo┼Ť─ç blendujemy oko┼éo 5 minut na wolnych obrotach.

Monta┼╝

┬Ż musu jogurtowego na┼éo┼╝y─ç na sp├│d czekoladowy, wy┼éo┼╝y─ç zamro┼╝on─ů ┼╝elk─Ö, przykry─ç i wyr├│wna─ç pozosta┼é─ů cz─Ö┼Ťci─ů musu. Zamro┼╝ony tort oblewamy polew─ů o temperaturze 32┬░C.