Chrupiąca warstwa pistacjowa

1300g Irca Chococream Pistacchio
230g ciasto Kataifi

Krem upłynnić i wymieszać z pokruszonym ciastem Kataifi.

Ganache z mlecznej czekolady

600g Irca Reno Concerto Latte 34%
100g Czekolada deserowa
600g śmietana 33%
120g syrop glukozowy

Śmietanę zagotować, dodać czekoladę i syrop. Dobrze zblendować. Odstawić do wystygnięcia.

Dekoracja

500g Irca Reno Concerto Latte 34%

Upłynnić czekoladę, zatemperować i rozsmarować cienko na kamiennym blacie. Po zastygnięciu wiórkować uzyskując efekt „kory”.

Montaż:
Wyłożyć prażynkę do korpusów z ciasta kruchego, odstawić do zastygnięcia i wypełnić ganache czekoladowym, schłodzić i udekorować.