Chrupiąca warstwa pistacjowa
1300g Irca Chococream Pistacchio
230g ciasto Kataifi
Krem upłynnić i wymieszać z pokruszonym ciastem Kataifi.
Ganache z mlecznej czekolady
600g Irca Reno Concerto Latte 34%
100g Czekolada deserowa
600g śmietana 33%
120g syrop glukozowy
Śmietanę zagotować, dodać czekoladę i syrop. Dobrze zblendować. Odstawić do wystygnięcia.
Dekoracja
500g Irca Reno Concerto Latte 34%
Upłynnić czekoladę, zatemperować i rozsmarować cienko na kamiennym blacie. Po zastygnięciu wiórkować uzyskując efekt „kory”.
Montaż:
Wyłożyć prażynkę do korpusów z ciasta kruchego, odstawić do zastygnięcia i wypełnić ganache czekoladowym, schłodzić i udekorować.