Czekoladowe pate sable

400 g m─ůka pszenna
200 g masło (pokrojone w kostkę i zamrożone)
170 g cukier puder
50 g Kakao 22/24 IRCA
70 g jaja

Zmiksowa─ç m─ůk─Ö, Kakao 22/24 i cukier puder. Doda─ç zimne mas┼éo, zmiksowa─ç. Doda─ç jaja i dok┼éadnie wymiesza─ç. Odstawi─ç do lod├│wki na minimum godzin─Ö. Rozwa┼ékowa─ç i wypieka─ç w piecu nagrzanym do 180┬░C oko┼éo 25 minut.

Genache czekoladowy

450 g ┼Ťmietana krem├│wka
45 g syrop glukozowy
300 g Czekolada Reno Ciemna 58% (36-38) Venezuela Supreme IRCA
120 g masło
900 g Toffee d’or Caramel IRCA

Do ┼Ťmietany doda─ç syrop glukozowy, podgrza─ç do 80┬░C i zala─ç Czekolad─ů Reno Ciemn─ů 58% Venezuela Supreme. Odstawi─ç na 2-3 minuty. Zblendowa─ç do uzyskania kremowej konsystencji. Po sch┼éodzeniu do oko┼éo 40┬░C doda─ç mas┼éo, ponownie zblendowa─ç. Zala─ç wcze┼Ťniej wylan─ů w tarcie warstw─Ö Toffee d’or Caramel.

G─ůbka czekoladowa

70 g cukier kryształ
80 g woda
50 g Czekolada Ciemna 28-30 IRCA
200 g jaja
60 g m─ůka pszenna
szczypta proszku do pieczenia

Wod─Ö zagotowa─ç z cukrem, po┼é─ůczy─ç z Czekolad─ů Ciemn─ů 28-30 IRCA i zblendowa─ç. Doda─ç reszt─Ö sk┼éadnik├│w i zblendowa─ç ponownie. Przela─ç do syfonu (0,5 l). Odpieka─ç w jednorazowych kubeczkach wype┼énionych do 3/4 wysoko┼Ťci w mikrofal├│wce oko┼éo 45 sekund.

Monta┼╝

Do odpieczonych korpus├│w nak┼éadamy Toffee d’or Caramel, wcze┼Ťniej delikatnie podgrzany by samoczynnie rozla┼é si─Ö w tarcie. Sch┼éadzamy w lod├│wce do zg─Östnienia. Na mas─Ö karmelow─ů wylewamy genechae czekoladowy i dekorujemy biszkoptem czekoladowym oraz dekoracjami z czekolady. Odstawiamy do lod├│wki.