Ciasto kruche

Składniki:

1000g Irca Top Frolla
400g Bielmar Koneser Classic Margaryna Cukiernicza 80%
100g jaja

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszać przy pomocy płaskiego mieszadła do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawić do schłodzenia na ok. 1- 2 h.

Masa marcepanowa (Frangipane)

Składniki:

1500g Dawn Frangipane
450g Polmlek Masło Ekstra 82%
375g jaja
405g woda

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszać płaskim mieszadłem na średnich obrotach 1 min. i 2 min. na wolnych obrotach.

Śliwka

Składniki:

2000g śliwka świeża lub mrożona

Przygotowanie:

Ciasto kruche wywałkować na grubość ok. 2- 3 mm i wyłożyć w formę od tart. Nałożyć masę marcepanową po 300g na sztukę. Rozłożyć śliwki pokrojone w ćwiartki. Temperatura pieczenia 180°C, czas 40-45 minut.

Wykończenie

Po odpieczeniu schłodzić i udekorować żelem Dawn Belnap i prażonymi płatkami migdałowymi.