Ciasto kruche
Sk艂adniki:
930g IRCA Top Frolla
70g kakao
450g margaryna
100g jaja
Przygotowanie:
Wszystkie sk艂adniki miesza膰 przy pomocy p艂askiego mieszad艂a do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawi膰 do sch艂odzenia na ok. 1-2 h. Ciasto wy艂o偶y膰 w formy i wypieka膰 w temperaturze 180掳C聽 przez 15-17 minut.
Pra偶ynka ciemna
Sk艂adniki:
250g INES Pralina Deserowa Ciemna
Przygotowanie:
Up艂ynni膰 INES Pralina Deserowa Ciemna, np. w mikrofali i nak艂ada膰 po 40g na korpus z ciasta kruchego.
Nadzienie kokosowe
Sk艂adniki:
350g JABEX Coco Cream
450g mleko
15g DAWN Sanatine
100g wi贸rki kokosowe
Przygotowanie:
Zagotowa膰 mleko, doda膰 DAWN Sanatine, nast臋pnie doda膰 wi贸rki kokosowe i JABEX Coco Cream. Ca艂o艣膰 po艂膮czy膰 do jednolitej masy. Wystudzone nak艂ada膰 po 150g na tart臋.
Ganasz V.1 czekolada gorzka
Sk艂adniki:
225g AGA krem贸wka cukiernicza 33%
160g DAWN czekolada ciemna 60%
50g mas艂o
20g syrop glukozowy
Przygotowanie:
艢mietank臋 podgrza膰 do ok 90掳C, doda膰 syrop glukozowy i czekolad臋. Odstawi膰 na 2-3 min. i zblendowa膰 do uzyskania kremowej konsystencji. Sch艂odzi膰 do ok. 40掳C doda膰 mas艂o i ponownie zblendowa膰. Wylewa膰 na tarty.
Ganasz V.2 czekolada mleczna
Sk艂adniki:
175g AGA krem贸wka cukiernicza 33%
175g DAWN czekolada mleczna 34%
20g mi臋kkie mas艂o
Przygotowanie:
Zagotowa膰 艣mietan臋 i doda膰 czekolad臋 mleczn膮. W temp. 35掳C doda膰 mi臋kkie mas艂o i wymiesza膰. Wylewa膰 na tarty.