Ciasto kruche

Składniki:

930g IRCA Top Frolla
70g
kakao
450g
margaryna
100g
jaja

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszać przy pomocy płaskiego mieszadła do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawić do schłodzenia na ok. 1-2 h. Ciasto wyłożyć w formy i wypiekać w temperaturze 180°C  przez 15-17 minut.

Pra┼╝ynka ciemna

Składniki:

250g INES Pralina Deserowa Ciemna

Przygotowanie:

Upłynnić INES Pralina Deserowa Ciemna, np. w mikrofali i nakładać po 40g na korpus z ciasta kruchego.

Nadzienie kokosowe

Składniki:

350g JABEX Coco Cream
450g
mleko
15g
DAWN Sanatine
100g
wi├│rki kokosowe

Przygotowanie:

Zagotowa─ç mleko, doda─ç DAWN Sanatine, nast─Öpnie doda─ç wi├│rki kokosowe i JABEX Coco Cream. Ca┼éo┼Ť─ç po┼é─ůczy─ç do jednolitej masy. Wystudzone nak┼éada─ç po 150g na tart─Ö.

Ganasz V.1 czekolada gorzka

Składniki:

225g AGA krem├│wka cukiernicza 33%
160g
DAWN czekolada ciemna 60%
50g
masło
20g
syrop glukozowy

Przygotowanie:

Śmietankę podgrzać do ok 90°C, dodać syrop glukozowy i czekoladę. Odstawić na 2-3 min. i zblendować do uzyskania kremowej konsystencji. Schłodzić do ok. 40°C dodać masło i ponownie zblendować. Wylewać na tarty.

Ganasz V.2 czekolada mleczna

Składniki:

175g AGA krem├│wka cukiernicza 33%
175g
DAWN czekolada mleczna 34%
2
0g miękkie masło

Przygotowanie:

Zagotowa─ç ┼Ťmietan─Ö i doda─ç czekolad─Ö mleczn─ů. W temp. 35┬░C doda─ç mi─Ökkie mas┼éo i wymiesza─ç. Wylewa─ç na tarty.