Ciasto kruche

Sk艂adniki:

930g IRCA Top Frolla
70g
kakao
450g
margaryna
100g
jaja

Przygotowanie:

Wszystkie sk艂adniki miesza膰 przy pomocy p艂askiego mieszad艂a do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawi膰 do sch艂odzenia na ok. 1-2 h. Ciasto wy艂o偶y膰 w formy i wypieka膰 w temperaturze 180掳C聽 przez 15-17 minut.

Pra偶ynka ciemna

Sk艂adniki:

250g INES Pralina Deserowa Ciemna

Przygotowanie:

Up艂ynni膰 INES Pralina Deserowa Ciemna, np. w mikrofali i nak艂ada膰 po 40g na korpus z ciasta kruchego.

Nadzienie kokosowe

Sk艂adniki:

350g JABEX Coco Cream
450g
mleko
15g
DAWN Sanatine
100g
wi贸rki kokosowe

Przygotowanie:

Zagotowa膰 mleko, doda膰 DAWN Sanatine, nast臋pnie doda膰 wi贸rki kokosowe i JABEX Coco Cream. Ca艂o艣膰 po艂膮czy膰 do jednolitej masy. Wystudzone nak艂ada膰 po 150g na tart臋.

Ganasz V.1 czekolada gorzka

Sk艂adniki:

225g AGA krem贸wka cukiernicza 33%
160g
DAWN czekolada ciemna 60%
50g
mas艂o
20g
syrop glukozowy

Przygotowanie:

艢mietank臋 podgrza膰 do ok 90掳C, doda膰 syrop glukozowy i czekolad臋. Odstawi膰 na 2-3 min. i zblendowa膰 do uzyskania kremowej konsystencji. Sch艂odzi膰 do ok. 40掳C doda膰 mas艂o i ponownie zblendowa膰. Wylewa膰 na tarty.

Ganasz V.2 czekolada mleczna

Sk艂adniki:

175g AGA krem贸wka cukiernicza 33%
175g
DAWN czekolada mleczna 34%
2
0g mi臋kkie mas艂o

Przygotowanie:

Zagotowa膰 艣mietan臋 i doda膰 czekolad臋 mleczn膮. W temp. 35掳C doda膰 mi臋kkie mas艂o i wymiesza膰. Wylewa膰 na tarty.