Kruszonka kokosowa

250g DAWN Shorcrust
60g m膮ka
10g margaryna
30g jaja
40g wi贸rki kokosowe
*200g JABEX Coco Cream

Z podanych sk艂adnik贸w (*poza Coco Cream) mieszamy ciasto kruche, po sch艂odzeniu wa艂kujemy cienki blat. Pieczemy w temp. 1700C na jasny kolor. Po wystudzeniu pokruszone ciasto kruche 艂膮czymy przy pomocy p艂askiego mieszad艂a z kremem kokosowym Coco Cream do uzyskania kruszonki.

Ciasto czekoladowe

1000g DAWN Cream Cake Base Chocolate
450g jaja
300g olej
225g woda

Wszystkie sk艂adniki mieszamy przez 5min. przy u偶yciu p艂askiego mieszad艂a. Ciasto wyk艂adamy do rant贸w 19cm, wierzch posypujemy kruszonk膮 kokosow膮. Pieczemy w temp. 180-1900C przez ok. 30min.

Ganache czekoladowy

400g 艣mietanka 33%
270g DAWN Dark Chocolate Couverture 60%
70g mas艂o
35g syrop glukozowy

艢mietank臋 podgrza膰 do 900C, doda膰 syrop glukozowy i czekolad臋, odstawi膰 na 2-3min. i wymiesza膰. Mas艂o doda膰 w temp. 400C. Ca艂o艣膰 zblendowa膰.

Krem kokosowy

750g 艣mietanka 33%
450g JABEX Coco Cream
300g mleko 3,2%
20g 偶elatyna
100g woda do namoczenia

Mleko gotujemy, dodajemy rozpuszczon膮 偶elatyn臋 i krem kokosowy. Wszystko blendujemy dodaj膮c zimn膮 艣mietank臋. Gotowy krem przykrywamy kontaktowo foli膮 i sch艂adzamy przez 6-12h.

Monta偶

Na upieczone blaty czekoladowe nak艂adamy warstw臋 ganache czekoladowego. Krem kokosowy delikatnie podbijamy przy u偶yciu p艂askiego mieszad艂a do odpowiedniej konsystencji i szprycujemy wierzch tart. Ca艂o艣膰 posypujemy pra偶onymi wi贸rkami kokosowymi.