Ciasto kruche

930g IRCA Top Frolla
70g IRCA Kakao 22/24
450g BIELMAR Koneser Classic Margaryna Cukiernicza 80%
100g jaja

Wszystkie składniki mieszać przy pomocy płaskiego mieszadła do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawić do schłodzenia na ok 1-2 h. Ciasto wyłożyć w formy i piec.Temperatura pieczenia 180°C, czas pieczenia 15-17min.

Nadzienie karmelowe

lOOOg IRCA Toffee d’or Caramel
400g INES Pralina Słony Karmel

lrca Toffee d’or Caramel oraz lnes Pralina S┼éony Karmel up┼éynni─ç w k─ůpieli wodnej tub kuchence mikrofalowej.

Ganasz czekoladowy

900g OSM BIERUŃ Kremówka Bieruńska 33%
80g syrop glukozowy
600g DAWN czekolada 60%
150g POLMLEK Masło Extra 82%

Kremówkę podgrzać do ok 90°C, dodać syrop glukozowy i czekoladę. Odstawić na 2-3 min. i zblendować do uzyskania kremowej konsystencji. Schłodzić do ok 40°C, następnie dodać masło i ponownie zblendować.

Dekoracja g─ůbka czekoladowa

70g cukier
80g woda
50g DAWN czekolada 60%
200g jaja
60g m─ůka pszenna
3g proszek do pieczenia

Wod─Ö zagotowa─ç z cukrem, doda─ç czekolad─Ö i zblendowa─ç. Doda─ç pozosta┼ée sk┼éadniki i zblendowa─ç ponownie. Mas─Ö przela─ç do syfonu i nape┼éni─ç tekturowe kubki do 2/3 wysoko┼Ťci. Odpieka─ç w kuchence mikrofalowej ok. 45 sek.

Przygotowanie ca┼éo┼Ťci

Na odpieczone tarty na┼éo┼╝y─ç nadzienie karmelowe, posypa─ç pokruszon─ů lnes Pralin─Ö S┼éony Karmel, odstawi─ç do zastygni─Öcia. Wyla─ç ganasz (185g na szt), sch┼éodzi─ç, udekorowa─ç g─ůbk─ů czekoladow─ů i kawa┼ékami czekolady.