Ciasto kruche
750g IRCA Top Frolla
300g BIELMAR Koneser Classic Margaryna Cukiernicza 80%
70g jaja
Wszystkie składniki mieszać przy pomocy płaskiego mieszadła do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawić do schłodzenia na ok 1-2 h.
Masa marcepanowa Frangipan
1800g DAWN Ciasto Frangipan Mix
540g POLMLEK Masło Extra 82%*
450g jaja
490g woda
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach płaskim mieszadłem ok. 4 min.
*masło powinno być miękkie i mieć konsystencję półpłynną.
Przygotowanie całości
Ciasto kruche wywałkować na grubość ok. 2-3 mm i wyłożyć w formę od tart. Nałożyć masę marcepanową po 350g na sztukę. Rozłożyć 1200g gruszek z syropu pokrojonych w plastry (po odcieku). Temperatura pieczenia 180°C, czas pieczenia 40-45min. Po odpieczeniu schłodzić i udekorować żelem DAWN Belnap i prażonymi płatkami migdałowymi.