Biszkopt

300 g Soffin IRCA
300 g m膮ka
400 g cukier
600 g jaja
200 g woda

Wszystkie sk艂adniki ubija膰 r贸zg膮 na wysokich obrotach maszyny oko艂o 6-8 minut. Gotow膮 mas臋 biszkoptow膮 wyla膰 na blach臋 o wymiarach 60 cm x 40 cm i r贸wnomiernie rozsmarowa膰. Piec w temperaturze 180掳C oko艂o 35 minut.

Nakropka

200 g cukru
400 g woda
20 g sok z cytryny

Wod臋 z cukrem zagotowa膰, doda膰 sok z cytryny.

Chrupi膮ca pra偶ynka

500 g Pralin Delicrips Fruits Rouges IRCA
500 g Chococream Bianco Industry IRCA

Up艂ynni膰 wszystko w k膮pieli wodnej lub mikrofal贸wce.

Mus bia艂a czekolada

180 g Lilly Bia艂a Czkolada IRCA
180 g woda
1800 g 艣mietana ubita 33%

Ubit膮 艣mietan臋 po艂膮czy膰 z Lilly Bia艂a Czekolada IRCA i聽wod膮.

Verigatto z聽Fruttidor Lampone

500 g Fruttidor Lampone IRCA
20 g sok z cytryny

Fruttidor Lampone IRCA po艂膮czy膰 z sokiem z cytryny.

Monta偶

Biszkopt przekroi膰 na po艂ow臋, nas膮czy膰 syropem cukrowym, rozsmarowa膰 chrupi膮c膮 pra偶ynk臋, a nast臋pnie rozprowadzi膰 po艂ow臋 musu z bia艂ej czekolady. Fruttidor Lampone IRCA prze艂o偶y膰 do r臋kawa cukierniczego, naszprycowa膰 przek膮tne paski i za pomoc膮 widelca wkr臋ci膰 fru偶elin臋 w mus. Na to po艂o偶y膰 kolejny blad biszkoptowy i wy艂o偶y膰 drug膮 cz臋艣膰 musu.

Dekoracja

500 g Mirror Extra White IRCA

Mirror Extra White IRCA podgrza膰 w k膮pieli wodnej i rozprowadzi膰 na powierzchni musu.