CIASTO KRUCHE

Składniki:
500g DAWN FOODS Ciasto Kruche,
200g masło,
50g jaja.

Przygotowanie:
Wymiesza─ç sk┼éadniki do uzyskania kruchego ciasta. Wywa┼ékowa─ç do rant├│w o ┼Ťrednicy ├ś16cm i wypieka─ç. Dla przed┼éu┼╝enia chrupi─ůcego efektu mo┼╝na przesmarowa─ç surowym bia┼ékiem po wystudzeniu.

SERNIK NA BIAŁEJ CZEKOLADZIE

Składniki:
400g p┼éynna ┼Ťmietana,
440g DAWN FOODS Czekolada Cabo Blanco,
800g twar├│g,
300g jaja.

Przygotowanie:
Zagotowa─ç ┼Ťmietan─Ö i doda─ç do bia┼éej czekolady. Wykona─ç ganache. Nast─Öpnie doda─ç twar├│g i po dok┼éadnym po┼é─ůczeniu wymiesza─ç z jajami. Wyla─ç do rant├│w i wypieka─ç. Temp. pieczenia 140 ┬░C. Czas 20-25 min.

ŻELKA Z OWOCÓW LEŚNYCH

Składniki:
780g DAWN FOODS Delifruit Owoce Le┼Ťne,
190g puree z malin lub zmiksowane mro┼╝one maliny,
115g woda,
75g cukier,
60g DAWN FOODS Sanatine

Przygotowanie:
Zagotowa─ç syrop cukrowy i doda─ç Sanatine, Dawn Foods Delifruit Owoce Le┼Ťne i puree malinowe. Wyla─ç jako warstw─Ö do rant├│w z zapieczonym i wystudzonym sernikiem.

GALARETKA TRUSKAWKOWA

Składniki:
500g puree truskawkowe,
25g DAWN FOODS Instant Jelly,
60g cukier,
40g DAWN FOODS Compound Truskawka.