CIASTO KRUCHE
Sk艂adniki:
500g DAWN FOODS Ciasto Kruche,
200g mas艂o,
50g jaja.
Przygotowanie:
Wymiesza膰 sk艂adniki do uzyskania kruchego ciasta. Wywa艂kowa膰 do rant贸w o 艣rednicy 脴16cm i wypieka膰. Dla przed艂u偶enia chrupi膮cego efektu mo偶na przesmarowa膰 surowym bia艂kiem po wystudzeniu.
SERNIK NA BIA艁EJ CZEKOLADZIE
Sk艂adniki:
400g p艂ynna 艣mietana,
440g DAWN FOODS Czekolada Cabo Blanco,
800g twar贸g,
300g jaja.
Przygotowanie:
Zagotowa膰 艣mietan臋 i doda膰 do bia艂ej czekolady. Wykona膰 ganache. Nast臋pnie doda膰 twar贸g i po dok艂adnym po艂膮czeniu wymiesza膰 z jajami. Wyla膰 do rant贸w i wypieka膰. Temp. pieczenia 140 掳C. Czas 20-25 min.
呕ELKA Z OWOC脫W LE艢NYCH
Sk艂adniki:
780g DAWN FOODS Delifruit Owoce Le艣ne,
190g puree z malin lub zmiksowane mro偶one maliny,
115g woda,
75g cukier,
60g DAWN FOODS Sanatine
Przygotowanie:
Zagotowa膰 syrop cukrowy i doda膰 Sanatine, Dawn Foods Delifruit Owoce Le艣ne i puree malinowe. Wyla膰 jako warstw臋 do rant贸w z zapieczonym i wystudzonym sernikiem.
GALARETKA TRUSKAWKOWA
Sk艂adniki:
500g puree truskawkowe,
25g DAWN FOODS Instant Jelly,
60g cukier,
40g DAWN FOODS Compound Truskawka.