Spód cookies
1000g DAWN Cookie Mix Chocolate
160g margaryna
75g woda
Cookie Mix Chocolate i margarynę wymieszać do uzyskania formy “piasku”. Dodać wodę. Gotowe ciasto wyłożyć do rantów i piec ok. 10min. w temp. 1900C.
Masa serowa
1300g LACTALIS Twaróg Sernikowy 4% President
220g cukier
500g INES Super Sernik
500g jaja
1100g śmietanka płynna
160g GOTTA Pasta Popcorn
Twaróg, cukier, INES Super Sernik i jaja wymieszać na wolnych obrotach przez ok 5min. Dodać płynną śmietankę i delikatnie połączyć. Odłożyć 1800g masy i wymieszać z GOTTA Pastą Popcorn.
Dekoracja
450g STEENSMA Salted Caramel RSPO
150g wiórki z mlecznej czekolady
ziarna popcornu wcześniej przygotowane
Popcorn pieczony w cukrze (opcjonalnie)
20g białko
120g cukier
60-70g popcorn solony
Białko wymieszać z cukrem i obtoczyć w nim popcorn. Rozłożyć na blachę i piec w temp. 1700C przez ok. 15-20min.
Montaż
Na wypieczone wcześniej spody cookies, wykładać na przemian masę serową i masę serową z pastą popcorn. Łącznie ok. 600g masy na jeden spód.Temp. pieczenia: ok. 155-1600C Czas pieczenia: ok. 55-60 min.