Sp├│d z ciasta kruchego

Składniki:

640g Irca Top Frolla
256g Kruszwica Margaryna Qualita 80%
64g jaja

Przygotowanie:

Mieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta kruchego. Wypiekać na spody po 160g. Temperatura 180°, czas 12 minut.



Masa serowa czekoladowa

Składniki:

367g OSM Bieruń Sermiks Bieuński
20g Dawn Dark Coating
147g Aga Krem├│wka Cukiernicza 33%
7g ┼╝elatyna
35g woda
73g jogurt naturalny
110g Debic Śmietanka Stand&Overrun 35%

 

Przygotowanie:

Zagotowa─ç p┼éynn─ů ┼Ťmietan─Ö i Dawn Dark Coating. Po rozpuszczeniu doda─ç twar├│g, jogurt naturalny i ┼╝elatyn─Ö rozpuszczon─ů w wodzie. Na ko┼äcu delikatnie po┼é─ůczy─ç z ubit─ů ┼Ťmietan─ů. Nak┼éada─ç po 370g masy serowej do rant├│w wy┼éo┼╝onych ciastem kruchym.

 

Ptysie

Składniki:

250g Dawn Eclair Mix
250g woda 50┬░C
250g Kruszwica Olej Rzepakowy Bartek
375g jaja

Przygotowanie:

Miesza─ç wszystkie sk┼éadniki przez 5 min. na szybkich obrotach. Wypieka─ç ptysie w temperaturze 210┬░C Ôćĺ 190┬░C przez 20 minut.




Krem Adwokat

Składniki:

1000g Jabex adwokat z alkoholem
200g Aga Krem├│wka Cukiernicza 33%

Przygotowanie:

Po┼é─ůczy─ç krem ze ┼Ťmietan─ů. Nadziewa─ç ptysie z ciasta parzonego. Uk┼éada─ç nadziane ptysie na masie serowej.

Polewa karmelowa

Składniki:

760g Irca Toffee d’or Caramel
75g mleko
10g ┼╝elatyna
50g woda

Przygotowanie:

Namoczy─ç ┼╝elatyn─Ö w wodzie. Zagotowa─ç mleko i doda─ç do ┼╝elatyny. Po dok┼éadnym rozpuszczeniu doda─ç do nadzienia karmelowego. Zalewa─ç karmelem ptysie za pomoc─ůworka cukierniczego.