Sp贸d z ciasta kruchego

Sk艂adniki:

640g Irca Top Frolla
256g Kruszwica Margaryna Qualita 80%
64g jaja

Przygotowanie:

Miesza膰 wszystkie sk艂adniki do uzyskania ciasta kruchego. Wypieka膰 na spody po 160g. Temperatura 180掳, czas 12 minut.



Masa serowa czekoladowa

Sk艂adniki:

367g OSM Bieru艅 Sermiks Bieu艅ski
20g Dawn Dark Coating
147g Aga Krem贸wka Cukiernicza 33%
7g 偶elatyna
35g woda
73g jogurt naturalny
110g Debic 艢mietanka Stand&Overrun 35%

 

Przygotowanie:

Zagotowa膰 p艂ynn膮 艣mietan臋 i Dawn Dark Coating. Po rozpuszczeniu doda膰 twar贸g, jogurt naturalny i 偶elatyn臋 rozpuszczon膮 w wodzie. Na ko艅cu delikatnie po艂膮czy膰 z ubit膮 艣mietan膮. Nak艂ada膰 po 370g masy serowej do rant贸w wy艂o偶onych ciastem kruchym.

 

Ptysie

Sk艂adniki:

250g Dawn Eclair Mix
250g woda 50掳C
250g Kruszwica Olej Rzepakowy Bartek
375g jaja

Przygotowanie:

Miesza膰 wszystkie sk艂adniki przez 5 min. na szybkich obrotach. Wypieka膰 ptysie w temperaturze 210掳C 鈫 190掳C przez 20 minut.




Krem Adwokat

Sk艂adniki:

1000g Jabex adwokat z alkoholem
200g Aga Krem贸wka Cukiernicza 33%

Przygotowanie:

Po艂膮czy膰 krem ze 艣mietan膮. Nadziewa膰 ptysie z ciasta parzonego. Uk艂ada膰 nadziane ptysie na masie serowej.

Polewa karmelowa

Sk艂adniki:

760g Irca Toffee d’or Caramel
75g mleko
10g 偶elatyna
50g woda

Przygotowanie:

Namoczy膰 偶elatyn臋 w wodzie. Zagotowa膰 mleko i doda膰 do 偶elatyny. Po dok艂adnym rozpuszczeniu doda膰 do nadzienia karmelowego. Zalewa膰 karmelem ptysie za pomoc膮worka cukierniczego.