Spód z ciasta kruchego

Składniki:

480g Irca Top Frolla
192g Kruszwica Margaryna Qualita 80%
48g jaja

Przygotowanie:

Mieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta kruchego. Wypiekać na spody pod serniki. Temperatura pieczenia 180°C, czas 12 minut.

Masa serowa

Składniki:

490g Ines Super sernik
160g cukier
1120g Aga Kremówka Cukiernicza 33%
400g jaja
1220g OSM Bieruń ser Bieruński
360g Jabex Arachidowa Smooth

Przygotowanie:

Mieszać wszystkie składniki, poza pastą arachidową, przez 2 min. Na blat ciasta kruchego wyłożyć po 60g pasty arachidowej, następnie wylać masę serową. Temperatura pieczenia 160°C, czas 70 minut.

Krem z orzecha ziemnego

Składniki:

400g Dawn White Chocolate Coating
500g Jabex Arachidowa Smooth
2g sól

Przygotowanie:

Podgrzać White Chocolate Coating do 40°C i dodać pastę arachidową. Wyłożyć po 150g kremu na sernik.