Spód z ciasta kruchego
Składniki:
480g Irca Top Frolla
192g Kruszwica Margaryna Qualita 80%
48g jaja
Przygotowanie:
Mieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta kruchego. Wypiekać na spody pod serniki. Temperatura pieczenia 180°C, czas 12 minut.
Masa serowa
Składniki:
490g Ines Super sernik
160g cukier
1120g Aga Kremówka Cukiernicza 33%
400g jaja
1220g OSM Bieruń ser Bieruński
360g Jabex Arachidowa Smooth
Przygotowanie:
Mieszać wszystkie składniki, poza pastą arachidową, przez 2 min. Na blat ciasta kruchego wyłożyć po 60g pasty arachidowej, następnie wylać masę serową. Temperatura pieczenia 160°C, czas 70 minut.
Krem z orzecha ziemnego
Składniki:
400g Dawn White Chocolate Coating
500g Jabex Arachidowa Smooth
2g sól
Przygotowanie:
Podgrzać White Chocolate Coating do 40°C i dodać pastę arachidową. Wyłożyć po 150g kremu na sernik.