SPÓD COOKIES
Składniki:
680g DAWN FOODS Cookie Mix,
110g margaryna,
55g woda.
Przygotowanie:
Mieszać Cookie Mix ze schłodzoną margaryną do uzyskania formy ”piasku”. Dodać wodę i dokładnie połączyć. Nakładać po 140g w ranty i wypiekać. Temp. 200°C. Czas 12 min.
KRUSZONKA WANILIOWA
Składniki:
330g DAWN FOODS Cookie Mix,
83g margaryna.
Przygotowanie: Mieszać wszystkie składniki do uzyskania kruszonki.
MASA SEROWA
Składniki:
490g DAWN FOODS Quark Stabil,
270g cukier,
1220g tłusty twaróg,
400g jaja,
1220g płynna śmietana.
Przygotowanie:
Wymieszać Quark Stabil z cukrem i dodać płynną śmietanę. Po dokładnym wymieszaniu połączyć z twarogiem i jajkami. Wylewać do rantów z wypieczonymi spodami po 600g masy serowej. Nałożyć mrożone jagody i posypać zagęstnikiem w proszku, następnie rozłożyć kruszonkę waniliową. Temp. pieczenia: piec obrotowy 190°C, 10 min., następnie 150°C, czas 30-35 min.