SPÓD KRUCHY

Składniki:
500g IRCA Top Frolla,
200g margaryna,
100g jajka.

Przygotowanie:
Zimną margarynę połączyć z Top Frollą i jajkami, wymieszać do pełnego połączenia składników. Gotowe ciasto schłodzić, następnie wywałkować w ranty lub foremki. Piec w temp. 210-220 C0 przez 15-20 min.

WKŁADKA JEŻYNOWA

Składniki:
450g DAWN FOODS Delifruit Jeżyna,
5g żelatyna + 25g woda do namoczenia.

Przygotowanie:
Namoczoną w wodzie żelatynę rozpuszczamy i łączymy z Delifruit Jeżyna i wykładamy w równych porcjach na spody kruche.

MUS JOGURTOWY

Składniki:
225g ubita śmietan,
180g mleko,
75g IRCA Lilly Jogurt.

Przygotowanie:
Lilly Jogurt połączyć z mlekiem a następnie z ubitą śmietaną. Całość rozłożyć równomiernie na spody kruche z jeżyną. Odstawić do zastygnięcia.

MUS BUDYNIOWY

Składniki:
375g śmietana,
375g mleko,
100g DAWN FOODS Krem Carmona,
100g DAWN FOODS Krem Brulee.

Przygotowanie:
Mleko i śmietanę zagotować, dodać Krem Brulee i Krem Carmona, całość raz jeszcze doprowadzić do zagotowania. Po wystudzeniu za pomocą rękawa cukierniczego wyszprycować dowolny wzór i wyżelować DAWN FOODS Decorgel Neutral. Dekorować świeżymi owocami.