Mus czekoladowy
400g śmietana 33%
440g Irca Reno Concerto Fondente 58%
50g Dawn Sanatine
100g woda
1200g śmietanka 33% do ubicia
Śmietanę podgrzać, dodać czekoladę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się czekolady, wystudzić. Śmietanę ubić na ¾ . Rozpuszczoną w gorącej wodzie Sanatine zahartować ubitą śmietanką,
a następnie połączyć z pozostałą masą oraz czekoladą.
Rolada
100g Irca Soffin
100g mąka pszenna
165g cukier
265g jaja
65g woda
Wszystkie składniki umieścić w misie miksera, ubijać na średnich obrotach ok. 8 min. Masę rozprowadzić na blaszce o wymiarach 60×40 cm. Piec w 200 stopni C przez ok 8 minut. Wystudzić, podzielić na 3 części o wymiarach ok. 18×30 cm.
Nadzienie
450g Irca Chococream Pistacchio
360g ciasto Kataifi
Na ostudzone blaty biszkoptu wyłożyć nadzienie pistacjowe, delikatnie rozprowadzić po całej powierzchni, zachowując ok. 2 cm wolnego brzegu. Zwinąć rolady, zawinąć je w folię spożywczą, schłodzić. Do silikonowych form rozłożyć mus czekoladowy. Następnie włożyć do nich rolady. Zamrozić.
Wykończenie:
Irca Mirror Extra Dark Chocolate
Irca Joypaste Pistacchio 100%
Wg uznania ciasto Kataifi/ kruszone pistacje Irca