Ciasto kremowe
1000g INES Ciasto Kremowe
350g jaja
300g olej
225g woda
Miesza膰 wszystkie sk艂adniki przez minut臋 na wolnych i 3 min. na 艣rednich obrotach. Wyla膰 na blach臋 60×40 cm i wypieka膰. Temp. pieczenia 1900C. Czas pieczenia 15-18min.
Pra偶ynka
1000g INES Pralina Bia艂a
100g olej
Up艂ynni膰 pra偶ynk臋 lnes Pralina Bia艂a. Rozsmarowa膰 na cie艣cie kremowym i przykry膰 jasn膮 rolad膮.
Jasna rolada
350g AGA Biszkopt 100%
300g jaja
Ubija膰 wszystkie sk艂adniki przez 8 min. na szybkich obrotach. Wypieka膰 rolad臋 w temp. 200掳C.
Kokos zaparzany
1000g mleko
250g wi贸rki kokosowe drobne
200g IRCA Krem Klara
Wi贸rki kokosowe po艂膮czy膰 z kremem budyniowym. Zala膰 zagotowanym mlekiem i wymiesza膰. Rozsmarowa膰 na jasnej roladzie.
Mus kokosowy
210g mleko
80g Dawn Sanatine
560g JABEX Coco Cream
l350g AGA Krem贸wka Cukiernicza 33% UHT
Zagotowa膰 mleko. doda膰 do Sanatine, ca艂o艣膰 wymiesza膰. 1/3 p艂ynnej 艣mietany po艂膮czy膰 z Jabex Coco Cream i dok艂adnie wymiesza膰. Doda膰 reszt臋 艣mietany i ubi膰 krem Sanatine rozpuszczone w mleku doda膰 do musu kokosowego i delikatnie po艂膮czy膰. Wy艂o偶y膰 na zaparzany kokos i rozsmarowa膰.
呕elka ananasowa
580g JABEX Ananas w 偶elu deserowy 300g woda
50g DAWN Sanatine
45g wi贸rki kokosowe
Po艂ow臋 wody zagotowa膰 i rozpu艣ci膰 w niej Sanatine. Pozosta艂膮 cz臋艣膰 wody wraz z ananasem Jabex zmiksowa膰, doda膰 rozpuszczon膮 Sanatin臋 i wi贸rki kokosowe. Wyla膰 jako ostatni膮 warstw臋.