Ciasto kremowe

1000g INES Ciasto Kremowe
350g jaja
300g olej
225g woda

Mieszać wszystkie składniki przez minutę na wolnych i 3 min. na średnich obrotach. Wylać na blachę 60×40 cm i wypiekać. Temp. pieczenia 1900C. Czas pieczenia 15-18min.

Prażynka

1000g INES Pralina Biała
100g olej

Upłynnić prażynkę lnes Pralina Biała. Rozsmarować na cieście kremowym i przykryć jasną roladą.

Jasna rolada

350g AGA Biszkopt 100%
300g jaja

Ubijać wszystkie składniki przez 8 min. na szybkich obrotach. Wypiekać roladę w temp. 200°C.

Kokos zaparzany

1000g mleko
250g wiórki kokosowe drobne
200g IRCA Krem Klara

Wiórki kokosowe połączyć z kremem budyniowym. Zalać zagotowanym mlekiem i wymieszać. Rozsmarować na jasnej roladzie.

Mus kokosowy

210g mleko
80g Dawn Sanatine
560g JABEX Coco Cream
l350g AGA Kremówka Cukiernicza 33% UHT

Zagotować mleko. dodać do Sanatine, całość wymieszać. 1/3 płynnej śmietany połączyć z Jabex Coco Cream i dokładnie wymieszać. Dodać resztę śmietany i ubić krem Sanatine rozpuszczone w mleku dodać do musu kokosowego i delikatnie połączyć. Wyłożyć na zaparzany kokos i rozsmarować.

Żelka ananasowa

580g JABEX Ananas w żelu deserowy 300g woda
50g DAWN Sanatine
45g wiórki kokosowe

Połowę wody zagotować i rozpuścić w niej Sanatine. Pozostałą część wody wraz z ananasem Jabex zmiksować, dodać rozpuszczoną Sanatinę i wiórki kokosowe. Wylać jako ostatnią warstwę.