Spody kruche miodowe

420g JABEX Honey Cake Mix
120g m─ůka pszenna
115g KRUSZWICA Margaryna Qualita 80%
65g jajka
105g mi├│d

Wszystkie sk┼éadniki ciasta po┼é─ůczy─ç ze sob─ů na wolnych obrotach. Gotowe ciasto podzieli─ç na 6 porcji po 135g ka┼╝da i wywa┼ékowa─ç spody do rant├│w i piec.Temp. pieczenia 180┬░C, czas pieczenia do uzyskania z┼éotego koloru.

Nadzienie pomarańczowe

233g JABEX Nadzienie Pomarańczowe
36g woda
21g cukier
llg DAWN Sanatine

Zagotowa─ç wod─Ö z cukrem i doda─ç Dawn Sanatine. Po dok┼éadnym rozpuszczeniu po┼é─ůczy─ç z nadzieniem pomara┼äczowym. Na┼éo┼╝y─ç po 5Og na spody kruche i posmarowa─ç.

 

Masa serowa

1078g OSM BI ERUN Ser Bieruński
647g DAWN White Chocolate Caating
431g OSM BIERUŃ Kremówka Bieruńska
33% 20g ┼╝elatyna
100g woda
215g jogurt naturalny
323g ubita ┼Ťmietana
108g rodzynki
108g AGA Skórka Pomarańczowa

Zagotowa─ç p┼éynn─ů ┼Ťmietn─Ö i doda─ç Dawn White Chocolate Caating. Po rozpuszczeniu doda─ç twar├│g, jogurt naturalny, ┼╝elatyn─Ö rozpuszczon─ů w wodzie i bakalie. Na ko┼äcu delikatnie po┼é─ůczy─ç z ubit─ů ┼Ťmietan─ů. Nak┼éada─ç po 5OOg masy serowej do rant├│w wy┼éo┼╝onych ciastem kruchy.

Polewa karmelowa

115g IRCA Toffee d’orCaramel
115g AGA Krem├│wka Cukiernicza 33% UHT
2g ┼╝elatyna
llg woda

Zagotowa─ç ┼Ťmietan─Ö. doda─ç rozpuszczon─ů w wodzie ┼╝elatyn─Ö i Toffee d’or Caramel Nak┼éada─ç po 40g polewy na niezastygni─Öt─ů pasch─Ö i „pomaza─ç” palcem Dekorowa─ç pra┼╝onymi s┼éupkami migda┼éowymi.