Sp├│d kruchy

900g IRCA Top Frolla
36Og BIELMAR Koneser Classic Margaryna 80%
90g jaja

Mieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta kruchego, rozwałkować na blachę i piec na złoty kolor.

Wi┼Ťnia

15OOg AGA Wi┼Ťnia w ┼╗elu
2Og ┼╝elatyna+ 2OOg woda

┼╗elatyn─Ö namoczy─ç w wodzie do nap─Öcznienia. Nast─Öpnie rozpu┼Ťci─ç i po┼é─ůczy─ç z wi┼Ťni─ů.

Rolada

32Og AGA Biszkopt
35Og jaja
5Og cukier

Wszystkie sk┼éadniki ubi─ç na szybkich obrotach przy pomocy g─Östej r├│zgi. Gotow─ů mas─Ö wy┼éo┼╝y─ç na blach─Ö. Rozsmarowa─ç i piec w temperaturze 200┬░C, czas 8min.

Masa marcepanowa

75Og JABEX Nadzienie Marcepanowe
75Og mleko
2OOg kokos
2Og ┼╝elatyna + 8Og woda

┼╗elatyn─Ö namoczy─ç w wodzie. W zagotowanym mleku zaparzy─ç kokos, doda─ç namoczon─ů ┼╝elatyn─Ö i nadzienie marcepanowe. Ca┼éo┼Ť─ç po┼é─ůczy─ç i miesza─ç do uzyskania jednolitej masy.

Czekoladowy ganasz

600g OSM BIERUŃ Kremówka Bieruńska 33%
42Og DAWN czekolada 60%
1OOg POLMLEK Masło Extra 82%
5Og syrop glukozowy

Kremówkę podgrzać do ok. 9O°C. dodać syrop glukozowy i czekoladę. Odstawić na 2-3 min. i wymieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać masło i zblendować.

Przygotowanie ca┼éo┼Ťci

Wi┼Ťnie z dodatkiem ┼╝elatyny wyk┼éadamy na upieczony sp├│d kruchy, przykrywamy rolad─ů, na kt├│r─ů rozprowadzamy mas─Ö marcepanow─ů. Ca┼éo┼Ť─ç zalewamy ganaszem i sch┼éadzamy. Dekorujemy wg uznania.