Sp贸d kruchy

900g IRCA Top Frolla
36Og BIELMAR Koneser Classic Margaryna 80%
90g jaja

Miesza膰 wszystkie sk艂adniki do uzyskania ciasta kruchego, rozwa艂kowa膰 na blach臋 i piec na z艂oty kolor.

Wi艣nia

15OOg AGA Wi艣nia w 呕elu
2Og 偶elatyna+ 2OOg woda

呕elatyn臋 namoczy膰 w wodzie do nap臋cznienia. Nast臋pnie rozpu艣ci膰 i po艂膮czy膰 z wi艣ni膮.

Rolada

32Og AGA Biszkopt
35Og jaja
5Og cukier

Wszystkie sk艂adniki ubi膰 na szybkich obrotach przy pomocy g臋stej r贸zgi. Gotow膮 mas臋 wy艂o偶y膰 na blach臋. Rozsmarowa膰 i piec w temperaturze 200掳C, czas 8min.

Masa marcepanowa

75Og JABEX Nadzienie Marcepanowe
75Og mleko
2OOg kokos
2Og 偶elatyna + 8Og woda

呕elatyn臋 namoczy膰 w wodzie. W zagotowanym mleku zaparzy膰 kokos, doda膰 namoczon膮 偶elatyn臋 i nadzienie marcepanowe. Ca艂o艣膰 po艂膮czy膰 i miesza膰 do uzyskania jednolitej masy.

Czekoladowy ganasz

600g OSM BIERU艃 Krem贸wka Bieru艅ska 33%
42Og DAWN czekolada 60%
1OOg POLMLEK Mas艂o Extra 82%
5Og syrop glukozowy

Krem贸wk臋 podgrza膰 do ok. 9O掳C. doda膰 syrop glukozowy i czekolad臋. Odstawi膰 na 2-3 min. i wymiesza膰 do uzyskania kremowej konsystencji. Doda膰 mas艂o i zblendowa膰.

Przygotowanie ca艂o艣ci

Wi艣nie z dodatkiem 偶elatyny wyk艂adamy na upieczony sp贸d kruchy, przykrywamy rolad膮, na kt贸r膮 rozprowadzamy mas臋 marcepanow膮. Ca艂o艣膰 zalewamy ganaszem i sch艂adzamy. Dekorujemy wg uznania.