Spód kruchy
900g IRCA Top Frolla
36Og BIELMAR Koneser Classic Margaryna 80%
90g jaja
Mieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta kruchego, rozwałkować na blachę i piec na złoty kolor.
Wiśnia
15OOg AGA Wiśnia w Żelu
2Og żelatyna+ 2OOg woda
Żelatynę namoczyć w wodzie do napęcznienia. Następnie rozpuścić i połączyć z wiśnią.
Rolada
32Og AGA Biszkopt
35Og jaja
5Og cukier
Wszystkie składniki ubić na szybkich obrotach przy pomocy gęstej rózgi. Gotową masę wyłożyć na blachę. Rozsmarować i piec w temperaturze 200°C, czas 8min.
Masa marcepanowa
75Og JABEX Nadzienie Marcepanowe
75Og mleko
2OOg kokos
2Og żelatyna + 8Og woda
Żelatynę namoczyć w wodzie. W zagotowanym mleku zaparzyć kokos, dodać namoczoną żelatynę i nadzienie marcepanowe. Całość połączyć i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Czekoladowy ganasz
600g OSM BIERUŃ Kremówka Bieruńska 33%
42Og DAWN czekolada 60%
1OOg POLMLEK Masło Extra 82%
5Og syrop glukozowy
Kremówkę podgrzać do ok. 9O°C. dodać syrop glukozowy i czekoladę. Odstawić na 2-3 min. i wymieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać masło i zblendować.
Przygotowanie całości
Wiśnie z dodatkiem żelatyny wykładamy na upieczony spód kruchy, przykrywamy roladą, na którą rozprowadzamy masę marcepanową. Całość zalewamy ganaszem i schładzamy. Dekorujemy wg uznania.