Ciasto kruche

1000 g Top Frolla IRCA
400 g masło/margaryna
100 g jaja

Wszystkie sk┼éadniki ┼é─ůczymy i mieszamy do momentu powstania ciasta o jednolitej i jednorodnej konsystencji. Odstawiamy do lod├│wki na par─Ö godzin. Ciasto wa┼ékujemy na grubo┼Ť─ç 2-3 mm. Okr─ůg┼éym wykrojnikiem o ┼Ťrednicy 5 cm wykrawamy ciastka. Odpiekamy w temp. 180-190┬░C przez oko┼éo 8-10 min.

Monta┼╝

100 g Nociolatta Bianca IRCA
60 g Fruttidor Owoce Lasu IRCA

Na ┼Ťrodek ciastka kruchego nanosimy Fruttidor Owoce Lasu IRCA, dooko┼éa szprycujemy Nociolatta Bianca IRCA ÔÇô sklejamy drugim ciastkiem.

Dodatkowo

*wskazana nawa┼╝ka nadzienia, pozwala przygotowa─ç orientacyjnie 10 sztuk markiz

**do gotowego ciasta mo┼╝emy doda─ç Cacao 22/24 IRCA lub IRCA CHOC w celu uzyskania markiz o ciemnym kolorze i adekwatnym smaku

***aby uzyskać bardziej kruche markizy, dodajemy 10 g proszku do pieczenia  na 1 kg Top Frolla IRCA