Blat kakaowy
300 g Soffin IRCA
300 g mąka
400 g cukier
600 g jaja
250 g woda
80 g Kakao 22/24 IRCA
Wszystkie składniki ubić rózgą na wysokich obrotach maszyny. Wylać na blachę i rozsmarować. Wypiec w temperaturze 220°C przez około 10-12 minut.
Masa prażynkowa
800 g Pralin Delicrisp Blanc IRCA
200 g Mirabella White IRCA
Żelka owoce leśne
1200 g Fruttidor Owoce Leśne IRCA
100 g woda
10 g sok z cytryny
25 g żelatyna
125 g woda
Wodę zagotować z cukrem, dodać namoczoną żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Dodać Fruttidor Owoce Leśne, cytrynę i wymieszać.
Mus serowy
150 g woda lub mleko
200 g Lilly Neutralny IRCA
400 g twaróg homogenizowany
800 g śmietana
Lilly Neutralny wymieszać z wodą lub mlekiem, dodać twaróg i delikatnie wymieszać z ubitą niesłodzoną śmietaną.
Mus bueno
300 g Nocciolata Bianca IRCA
150 g Czekolada Biała 32/34 IRCA
400 g śmietana
500 g śmietana ubita
15 g żelatyna
60 g woda
Śmietanę zagotować, dodać żelatynę namoczoną w wodzie i wymieszać z Nocciolatą Bianca i Czekoladą Białą 32/34. Po ostudzeniu delikatnie połączyć z ubitą niesłodzoną śmietaną.
Nakropka
400 g woda
200 g cukier
Wodę zagotować, dodać cukier i wymieszać do rozpuszczenia. Można aromatyzować według uznania.
Montaż
Blat kakaowy wyłożyć w ramkę i rozsmarować masę prażynkową, następnie rozprowadzić mus serowy. Po schłodzeniu wylać żelkę owoce leśne, przykryć blatem i wyrównać musem bueno. Całość dobrze schłodzić i udekorować.
Dekoracja
500 g Mirror Extra White IRCA
50 g Mirror Karmel IRCA
Podgrzać w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej do temp. ok 50°C, lekko schłodzić.