Ciasto kruche

1000 g聽 Top Frolla IRCA
400 g聽 margaryna
50 g jaja

Wszystkie sk艂adniki po艂膮czy膰 ze sob膮 i wyrobi膰 na jednolit膮 mas臋. Tak przygotowana mas臋 rozwa艂kowa膰 na r贸wny sp贸d.

Masa makowa

500 g聽 Sfrulla IRCA
400 g聽 jaja
100 g聽 mas艂o
300 g聽 mak

Jaja i Sfrull臋 IRCA ubija膰 na szybkich obrotach przez oko艂o 8 minut. Mas艂o rozpu艣ci膰 i razem z makiem delikatnie wymiesza膰 z ubitym biszkoptem. Piec oko艂o聽15 minut w temperaturze 2000C.

Masa kakaowa

1000 g聽 Nocciolata Industry IRCA

Rozpu艣ci膰 Nocciolat臋 Industry IRCA w 艂a藕ni wodnej, rozsmarowa膰 na kruchym spodzie, a nast臋pnie przykry膰 mas膮 makow膮.

Mus waniliowy

25 g 偶elatyna
100 g woda
500 g Cremirca Vaniglia Termo IRCA
1000 g UHT-ka 33% (ubita)

呕elatyn臋 namoczy膰 w wodzie, rozpu艣ci膰, a nast臋pnie doda膰 Cremirca Vaniglia Termo IRCA. Rozmieszane sk艂adniki po艂膮czy膰 w dw贸ch etapach z ubit膮 艣mietan膮. Rozsmarowa膰 na biszkopcie makowym i sch艂odzi膰.

Polewa

100 g Nobel Latte IRCA
500 g Mirror Neutral IRCA

Nobel Latte IRCA pokroi膰 na drobn膮 kostk臋. Mirror Neutral IRCA podgrza膰 do temperatury 450C, a nast臋pnie wsypa膰 do niego pokrojony Nobel Latte IRCA i delikatnie wymiesza膰 (nie dopu艣ci膰 do ca艂kowitego rozpuszczenia). Wyla膰 na kostk臋 i rozsmarowa膰. Sch艂odzi膰.