CHRUPIĄCE CIASTO FRANCUSKIE

Składniki:
150g DAWN FOODS Miks Florentynkowy Crunchy Bee,
50g masło kakaowe Mycryo.

Przygotowanie:
Piec blaty ciasta francuskiego w temp. 220°C pomiędzy dwoma blachami, aby uzyskać równy kształt. Wymieszać masło kakaowe Mycryo i Miks Florentynkowy Crunchy Bee przesiać przez sito na ciasto francuskie pod koniec pieczenia. Dopiec w piecu do uzyskania karmelowego koloru.

ŻELKA Z OWOCÓW LEŚNYCH

Składniki:
780g DAWN FOODS Delifruit Malina,
190g puree z malin lub zmiksowane mrożone maliny,
115g woda,
75g cukier,
60g DAWN FOODS Sanatine.

Przygotowanie:
Zagotować syrop cukrowy i dodać Sanatine, Dawn Delifruit Malina i puree malinowe. Przesmarować cienką warstwą każdy blat ciasta francuskiego.

KREM BUDYNIOWO-ŚMIETANOWY

Składniki:
200g DAWN FOODS krem Delikat,
100g DAWN FOODS Fond Neutralny,
600g woda 20°C,
600g ubita śmietana.

Przygotowanie:
Wymieszać Fond Neutralny z kremem Delikat. Dodać wodę w temp. 20°C i ubijać przez 3 min. Połączyć z ubitą śmietaną. Nałożyć na pierwszy blat ciasta francuskiego i przykryć kolejnym.

BITA ŚMIETANA

Składniki:
1000g ubita śmietana,
200g DAWN FOODS Fond Neutralny,
200g woda 20°C.
Przygotowanie:
Połączyć stabilizator neutralny z wodą i dodać do ubitej śmietany. Nałożyć na drugi blat francuski i przykryć trzecim.