Spód marcepanowy

825g DAWN Cream Cake Base
175g woda
245g olej
300g jajka
520g JABEX Nadzienie Marcepanowe

Wszystkie składniki połączyć razem, mieszać na średnich obrotach przy pomocy płaskiego mieszadła około 4 min. Rozłożyć na blachę, rozsmarować i piec w temp. 180-1900C ok. 20-25min.

Żelka pomarańczowa

1000g IRCA Fruttidor Arancia
18g żelatyna
100g woda (do namoczenia żelatyny)

Napęczniałą żelatynę rozpuścić i połączyć ze blendowaną pomarańczą, następnie rozsmarować na spód marcepanowy i odstawić do zastygnięcia.

Mus Lotus

1100g ubita śmietanka
600g IRCA Joycream Speculoos
70g DAWN Sanatine
300g śmietanka do zagotowania

DAWN Sanatine rozpuścić w gorącej śmietance, dodać Speculoos, zblendować i połączyć z ubitą na 3/4 śmietanką.

Polewa Lotus

200g IRCA Joycream Speculoos
150g śmietanka
100g woda
5g żelatyna
20g woda (do namoczenia żelatyny)

Do zagotowanej wody i śmietanki dodać żelatynę i IRCA Joycream Speculoos. Całość zblendować. Po przestygnięciu aplikować na wierzch kostki.

Montaż

Wypieczony i wystudzony spód marcepanowy wyłożyć w ramkę, rozsmarować żelkę pomarańczową i odstawić do zastygnięcia. Następnie wyłożyć całość musu Lotus i rozsmarować. Po zastygnięciu zalać wcześniej przygotowaną polewą. Dekorować według uznania.