Ciasto z orzechem ziemnym
Sk艂adniki:
1000g Ines Ciasto Kremowe
250g Kruszwica Olej Rzepakowy Bartek
350g jaja
250g woda
Przygotowanie:
Miesza膰 wszystkie sk艂adniki przez 1 min. na wolnych i 3 min. na 艣rednich obrotach. Wyla膰 na dwie blachy 60/40 i wypieka膰. Temperatura pieczenia 190掳C, czas 20-25 minut.
Warstwa chrupi膮ca
Sk艂adniki:
1200g Ines Pralina S艂ony Karmel
Przygotowanie:
Podgrza膰 pralin臋 w celu up艂ynnienia i wyla膰 na ciasto z orzechem ziemnym. Przykry膰 jasn膮 rolad膮.
Jasna rolada
Sk艂adniki:
350g Aga Biszkopt Jasny
300g jaja
50g woda
Przygotowanie:
Wszystkie sk艂adniki ubija膰 przez 6 min. na szybkich obrotach. Roz艂o偶y膰 na blach臋 i wypieka膰. Temperatura pieczenia 210掳C , czas 6 minut.
Emulsja z orzecha ziemnego
Sk艂adniki:
350g mleko
175g Jabex Arachidowa Smooth
45g Dawn Sanatine
345g Dawn White Chocolate
3g s贸l
690g Aga Krem贸wka Cukiernicza 33%
Przygotowanie:
Zagotowa膰 mleko z sol膮 i doda膰 Sanatine. Po dok艂adnym rozpuszczeniu doda膰 bia艂膮 czekolad臋, past臋 z orzecha ziemnego i na ko艅cu p艂ynn膮 艣mietan臋. Zblendowa膰 krem i wyla膰 na jasn膮 rolad臋. Sch艂odzi膰.
Mus s艂ony karmel
Sk艂adniki:
350g mleko
100g Dawn Sanatine
500g Irca Toffee d’or Caramel
6g s贸l
1400g Debic 艢mietanka Stand&Overrun 35%
Przygotowanie:
艢mietan臋 Debic Stand&Overrun 35% ubi膰 z Toffe d’or Caramel. W gor膮cym mleku rozpu艣ci膰 Sanatine z sol膮, i w dw贸ch etapach delikatnie po艂膮czy膰 z ubit膮 艣mietank膮. Ca艂o艣膰 wy艂o偶y膰 na zastygni臋ty krem z orzecha ziemnego. Sch艂odzi膰.
Polewa
Sk艂adniki:
130g Aga Krem贸wka Cukiernicza 33%
100g mleko
190g Dawn White Chocolate Coating
4g 偶elatyna
20g woda do namoczenia
15g Irca Joypaste Caramel
Przygotowanie:
Do zagotowanej 艣mietanki doda膰 White Chocolate Coating, rozpuszczon膮 偶elatyn臋 i Joypaste Caramel. Ca艂o艣膰 wymiesza膰 przy pomocy blendera. Wyla膰 na sch艂odzone ciasto (temp. polewy nie powinna przekracza膰 30掳C).