Ciasto z orzechem ziemnym

Sk艂adniki:

1000g Ines Ciasto Kremowe
250g Kruszwica Olej Rzepakowy Bartek
350g jaja
250g woda

Przygotowanie:

Miesza膰 wszystkie sk艂adniki przez 1 min. na wolnych i 3 min. na 艣rednich obrotach. Wyla膰 na dwie blachy 60/40 i wypieka膰. Temperatura pieczenia 190掳C, czas 20-25 minut.

Warstwa chrupi膮ca

Sk艂adniki:

1200g Ines Pralina S艂ony Karmel

Przygotowanie:

Podgrza膰 pralin臋 w celu up艂ynnienia i wyla膰 na ciasto z orzechem ziemnym. Przykry膰 jasn膮 rolad膮.

Jasna rolada

Sk艂adniki:

350g Aga Biszkopt Jasny
300g jaja
50g woda

Przygotowanie:

Wszystkie sk艂adniki ubija膰 przez 6 min. na szybkich obrotach. Roz艂o偶y膰 na blach臋 i wypieka膰. Temperatura pieczenia 210掳C , czas 6 minut.

Emulsja z orzecha ziemnego

Sk艂adniki:

350g mleko
175g Jabex Arachidowa Smooth
45g Dawn Sanatine
345g Dawn White Chocolate
3g s贸l
690g Aga Krem贸wka Cukiernicza 33%

Przygotowanie:

Zagotowa膰 mleko z sol膮 i doda膰 Sanatine. Po dok艂adnym rozpuszczeniu doda膰 bia艂膮 czekolad臋, past臋 z orzecha ziemnego i na ko艅cu p艂ynn膮 艣mietan臋. Zblendowa膰 krem i wyla膰 na jasn膮 rolad臋. Sch艂odzi膰.

Mus s艂ony karmel

Sk艂adniki:

350g mleko
100g Dawn Sanatine
500g Irca Toffee d’or Caramel
6g s贸l
1400g Debic 艢mietanka Stand&Overrun 35%

Przygotowanie:

艢mietan臋 Debic Stand&Overrun 35% ubi膰 z Toffe d’or Caramel. W gor膮cym mleku rozpu艣ci膰 Sanatine z sol膮, i w dw贸ch etapach delikatnie po艂膮czy膰 z ubit膮 艣mietank膮. Ca艂o艣膰 wy艂o偶y膰 na zastygni臋ty krem z orzecha ziemnego. Sch艂odzi膰.

Polewa

Sk艂adniki:

130g Aga Krem贸wka Cukiernicza 33%
100g mleko
190g Dawn White Chocolate Coating
4g 偶elatyna
20g woda do namoczenia
15g Irca Joypaste Caramel

Przygotowanie:

Do zagotowanej 艣mietanki doda膰 White Chocolate Coating, rozpuszczon膮 偶elatyn臋 i Joypaste Caramel. Ca艂o艣膰 wymiesza膰 przy pomocy blendera. Wyla膰 na sch艂odzone ciasto (temp. polewy nie powinna przekracza膰 30掳C).