Ciasto kruche

1800g IRCA Top Frolla
720g KRUSZWICA Margaryna Qualita 80%
180g jaja

Miesza膰 wszystkie sk艂adniki do uzyskania ciasta kruchego. Rozwa艂kowa膰 na 2 r贸wne spody na blachy 60×40 cm.聽 Odpiec na s艂omkowy kolor. Temp. pieczenia 190掳C, czas pieczenia 18min.

Krem budyniowy

1450g mleko
600g IRCA Krem Klara

Miesza膰 wszystkie sk艂adniki przez 2-3 min. do uzyskania kremu o g艂adkiej konsystencji. Prze艂o偶y膰 kremem dwa blaty z ciasta kruchego.

Krem kajmakowy

1500g JABEX Oelicioso Kajmak

Przesmarowa膰 kremem kajmakowym g贸rny blat ciasta kruchego. Przykry膰 spodem toffee.

Sp贸d toffee

500g AGA Ciasto Toffee
175g jaja
200g olej
100g woda

Wszystkie sk艂adniki miesza膰 przez ok 5 min. na 艣rednich obrotach. Roz艂o偶y膰 na blach臋. rozsmarowa膰 i wypieka膰. Temp. pieczenia 190掳C , czas pieczenia 10min.

Mus toffee

210g mleko
80g DAWN Sanatine
530g IRCA Toffee d’or Caramel
6g s贸l
1400g AGA Krem贸wka Cukierrncza 33% UHT

艢mietan臋 ubi膰 wraz z IRCA Toffee d’or Caramel. Zagotowa膰 mleko z sol膮 i doda膰 Dawn Sanatine, Po dok艂adnym rozpuszczeniu i sch艂odzeniu (30掳C) doda膰 do musu toffee i delikatnie wymiesza膰. Wy艂o偶y膰 na jasn膮 rolad臋 i rozsmarowa膰.

Polewa toffee

200g IRCA Toffee d’or Caramel
180g woda
4g 偶elatyna+ 20g woda

Zagotowa膰 wod臋, doda膰 rozpuszczon膮 w wodzie 偶elatyn臋 i Toffee d’or Caramel Na艂:o偶y膰 polew臋 na niezastygni臋ty mus toffi i „pomaza膰” tworz膮c mozaik臋.