Ciasto kruche
1800g IRCA Top Frolla
720g KRUSZWICA Margaryna Qualita 80%
180g jaja
Miesza膰 wszystkie sk艂adniki do uzyskania ciasta kruchego. Rozwa艂kowa膰 na 2 r贸wne spody na blachy 60×40 cm.聽 Odpiec na s艂omkowy kolor. Temp. pieczenia 190掳C, czas pieczenia 18min.
Krem budyniowy
1450g mleko
600g IRCA Krem Klara
Miesza膰 wszystkie sk艂adniki przez 2-3 min. do uzyskania kremu o g艂adkiej konsystencji. Prze艂o偶y膰 kremem dwa blaty z ciasta kruchego.
Krem kajmakowy
1500g JABEX Oelicioso Kajmak
Przesmarowa膰 kremem kajmakowym g贸rny blat ciasta kruchego. Przykry膰 spodem toffee.
Sp贸d toffee
500g AGA Ciasto Toffee
175g jaja
200g olej
100g woda
Wszystkie sk艂adniki miesza膰 przez ok 5 min. na 艣rednich obrotach. Roz艂o偶y膰 na blach臋. rozsmarowa膰 i wypieka膰. Temp. pieczenia 190掳C , czas pieczenia 10min.
Mus toffee
210g mleko
80g DAWN Sanatine
530g IRCA Toffee d’or Caramel
6g s贸l
1400g AGA Krem贸wka Cukierrncza 33% UHT
艢mietan臋 ubi膰 wraz z IRCA Toffee d’or Caramel. Zagotowa膰 mleko z sol膮 i doda膰 Dawn Sanatine, Po dok艂adnym rozpuszczeniu i sch艂odzeniu (30掳C) doda膰 do musu toffee i delikatnie wymiesza膰. Wy艂o偶y膰 na jasn膮 rolad臋 i rozsmarowa膰.
Polewa toffee
200g IRCA Toffee d’or Caramel
180g woda
4g 偶elatyna+ 20g woda
Zagotowa膰 wod臋, doda膰 rozpuszczon膮 w wodzie 偶elatyn臋 i Toffee d’or Caramel Na艂:o偶y膰 polew臋 na niezastygni臋ty mus toffi i „pomaza膰” tworz膮c mozaik臋.