Blat czekoladowy
Sk艂adniki:
750g Ines Ciasto Czekoladowe
225g Kruszwica Olej Rzepakowy Bartek
180g woda
265 jaja
Przygotowanie:
Wszystkie sk艂adniki miesza膰 przy u偶yciu p艂askiego mieszad艂a ok. 3 min. Gotow膮 mas臋 wy艂o偶y膰 na blach臋, rozsmarowa膰. Temperatura pieczenia 190掳C – 200掳C, czas 12-15 minut.
Rolada biszkoptowa
Sk艂adniki:
300g Aga Biszkopt 100%
320 jaja
Przygotowanie:
Wszystkie sk艂adniki ubija膰 przez 8 min. na szybkich obrotach. Roz艂o偶y膰 na blach臋, rozsmarowa膰 i wypieka膰. Temperatura pieczenia 220掳C , czas 6-7 minut.
Pra偶ynka
Sk艂adniki:
1100g Ines Pralina Ciemna Deserowa
Przygotowanie:
Pra偶ynk臋 podgrza膰 w celu up艂ynnienia.
Kokos zaparzany
Sk艂adniki:
1000g mleko 3,2%
300g wi贸rki kokosowe
180g Irca Krem Klara
Przygotowanie:
Kokos po艂膮czy膰 z Kremem Klara i wymiesza膰 z zagotowanym mlekiem.
Mus kokosowy
Sk艂adniki:
1200g Debic 艢mietanka Stand&Overrun 35%
120g gor膮ca woda
70g Dawn Sanatine
100g Irca Joygelato Coco
150g Dawn czekolada mleczna (wi贸rki)
Przygotowanie:
Czekolad臋 mleczn膮 up艂ynni膰, rozsmarowa膰 cienk膮 warstw臋 na ch艂odnym blacie i po zastygni臋ciu szpachelk膮 zetrze膰 na wi贸rki. Sanatin臋 zalewamy gor膮c膮 wod膮, dodajemy Joygelato Coco i delikatnie 艂膮czymy z ubit膮 艣mietank膮. Na koniec 艂膮czymy z pokruszonymi wi贸rkami czekoladowymi.
Dekoracja
Sk艂adniki:
180g Dawn Dark Chocolate Coating
4g 偶elatyna + 25g woda
110g Aga Krem贸wka Cukiernicza 33%
110 mleko 3,2%
Monta偶
Blat czekoladowy wy艂o偶y膰 w ramk臋, rozsmarowa膰 pra偶ynk臋, przykry膰 rolad膮 biszkoptow膮. Na艂o偶y膰 zaparzony kokos i lekko sch艂odzi膰. Ca艂o艣膰 wyr贸wna膰 musem kokosowym. Sch艂odzi膰 i udekorowa膰.