Blat czekoladowy

Składniki:

750g Ines Ciasto Czekoladowe
225g Kruszwica Olej Rzepakowy Bartek
180g woda
265 jaja

Przygotowanie:

Wszystkie sk┼éadniki miesza─ç przy u┼╝yciu p┼éaskiego mieszad┼éa ok. 3 min. Gotow─ů mas─Ö wy┼éo┼╝y─ç na blach─Ö, rozsmarowa─ç. Temperatura pieczenia 190┬░C – 200┬░C, czas 12-15 minut.

Rolada biszkoptowa

Składniki:

300g Aga Biszkopt 100%
320 jaja

Przygotowanie:

Wszystkie składniki ubijać przez 8 min. na szybkich obrotach. Rozłożyć na blachę, rozsmarować i wypiekać. Temperatura pieczenia 220°C , czas 6-7 minut.

Pra┼╝ynka

Składniki:

1100g Ines Pralina Ciemna Deserowa

Przygotowanie:

Prażynkę podgrzać w celu upłynnienia.

Kokos zaparzany

Składniki:

1000g mleko 3,2%
300g wi├│rki kokosowe
180g Irca Krem Klara

Przygotowanie:

Kokos po┼é─ůczy─ç z Kremem Klara i wymiesza─ç z zagotowanym mlekiem.

Mus kokosowy

Składniki:

1200g Debic Śmietanka Stand&Overrun 35%
120g gor─ůca woda
70g Dawn Sanatine
100g Irca Joygelato Coco
150g Dawn czekolada mleczna (wi├│rki)

Przygotowanie:

Czekolad─Ö mleczn─ů up┼éynni─ç, rozsmarowa─ç cienk─ů warstw─Ö na ch┼éodnym blacie i po zastygni─Öciu szpachelk─ů zetrze─ç na wi├│rki. Sanatin─Ö zalewamy gor─ůc─ů wod─ů, dodajemy Joygelato Coco i delikatnie ┼é─ůczymy z ubit─ů ┼Ťmietank─ů. Na koniec ┼é─ůczymy z pokruszonymi wi├│rkami czekoladowymi.

Dekoracja

Składniki:

180g Dawn Dark Chocolate Coating
4g ┼╝elatyna + 25g woda
110g Aga Krem├│wka Cukiernicza 33%
110 mleko 3,2%

 

Monta┼╝

Blat czekoladowy wy┼éo┼╝y─ç w ramk─Ö, rozsmarowa─ç pra┼╝ynk─Ö, przykry─ç rolad─ů biszkoptow─ů. Na┼éo┼╝y─ç zaparzony kokos i lekko sch┼éodzi─ç. Ca┼éo┼Ť─ç wyr├│wna─ç musem kokosowym. Sch┼éodzi─ç i udekorowa─ç.