2x sp贸d biszkoptowy czekoladowy

300 g Soffin IRCA
300 g m膮ka
400 g cukier
600 g jajka
250 g woda
160 g Irca choc IRCA

Wszystkie sk艂adniki opr贸cz Irca choc ubijamy na szybkich obrotach oko艂o 8-10 min . Nast臋pnie pod koniec ubijania doda膰 up艂ynnion膮 Irca choc. Piec w temperaturze 180掳C-190掳C.

Chrupi膮ca pra偶ynka

800 g Pralin Delicrisp Classic IRCA

Pralin Delicrisp Classic up艂ynniamy w k膮pieli wodnej lub mikrofal贸wce.

Mus orzechowy

2000 g 艣mietana (ubita)
600 g Nocciolata Bianca IRCA
35 g聽 偶elatyna
100 g woda

Nocciolata Bianca delikatnie up艂ynni膰 w k膮pieli wodnej lub mikrofal贸wce, doda膰 wcze艣niej namoczon膮 i podgrzan膮 偶elatyn臋 ca艂o艣膰 po艂膮czy膰 w dw贸ch etapach z ubit膮 艣mietan膮.

Chrupi膮ca pra偶ynka

500 g Pralin Delicrisp Blanc IRCA

Pralin Delicrisp Blanc up艂ynniamy w k膮pieli wodnej lub mikrofal贸wce.

Dekoracja

450 g Mirror Caramel

Mirror karmelowy podgrzewamy do temperatury 45掳C.

Monta偶

Na wcze艣niej przygotowany sp贸d czekoladowy rozsmarowujemy wcze艣niej podgrzan膮 Pralin Delicrisp Classic. Nast臋pnie wyk艂adamy 戮 musu orzechowego, przek艂adamy drugim spodem czekoladowym. Nast臋pnie rozsmarowujemy Pralin Delicrisp Blanc i wyk艂adamy pozosta艂膮 cz臋艣膰 musu orzechowego. Po sch艂odzeniu kostki dekorujemy Mirrorem Caramel wcze艣niej podgrzanym i przestudzonym.