2x sp├│d biszkoptowy czekoladowy

300 g Soffin IRCA
300 g m─ůka
400 g cukier
600 g jajka
250 g woda
160 g Irca choc IRCA

Wszystkie sk┼éadniki opr├│cz Irca choc ubijamy na szybkich obrotach oko┼éo 8-10 min . Nast─Öpnie pod koniec ubijania doda─ç up┼éynnion─ů Irca choc. Piec w temperaturze 180┬░C-190┬░C.

 

Chrupi─ůca pra┼╝ynka

800 g Pralin Delicrisp Classic IRCA

Pralin Delicrisp Classic up┼éynniamy w k─ůpieli wodnej lub mikrofal├│wce.

Mus orzechowy

2000 g ┼Ťmietana (ubita)
600 g Nocciolata Bianca IRCA
35 g  żelatyna
100 g woda

Nocciolata Bianca delikatnie up┼éynni─ç w k─ůpieli wodnej lub mikrofal├│wce, doda─ç wcze┼Ťniej namoczon─ů i podgrzan─ů ┼╝elatyn─Ö ca┼éo┼Ť─ç po┼é─ůczy─ç w dw├│ch etapach z ubit─ů ┼Ťmietan─ů.

Chrupi─ůca pra┼╝ynka

500 g Pralin Delicrisp Blanc IRCA

Pralin Delicrisp Blanc up┼éynniamy w k─ůpieli wodnej lub mikrofal├│wce.

Dekoracja

450 g Mirror Caramel

Mirror karmelowy podgrzewamy do temperatury 45┬░C.

Monta┼╝

Na wcze┼Ťniej przygotowany sp├│d czekoladowy rozsmarowujemy wcze┼Ťniej podgrzan─ů Pralin Delicrisp Classic. Nast─Öpnie wyk┼éadamy ┬ż musu orzechowego, przek┼éadamy drugim spodem czekoladowym. Nast─Öpnie rozsmarowujemy Pralin Delicrisp Blanc i wyk┼éadamy pozosta┼é─ů cz─Ö┼Ť─ç musu orzechowego. Po sch┼éodzeniu kostki dekorujemy Mirrorem Caramel wcze┼Ťniej podgrzanym i przestudzonym.