Biszkopt czekoladowy
1300 AGA Biszkopt Czekoladowy
700g jaja
250g woda
Wszystkie składniki ubijamy gęstą rózgą na szybkich obrotach przez około 8 min. Wykładamy na blachę z ramką, smarujemy, pieczemy w temp. 1800C przez ok. 30-35 min. Po upieczeniu biszkopt dzielimy na 3 równe części.
Warstwa chrupiąca
1000g INES Pralina Klasyczna
100g olej
Mus Bueno
2000g śmietana 33% (minimum)
800g DAWN FOODS White Choco Hazelnut Spread (krem biała czekolada, orzech laskowy, mleko)
110g DAWN FOODS Sanatine
200g woda
Krem orzech laskowy ubijamy ze śmietaną na „3/4”, następnie dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie Sanatinę, rozkładamy na kolejne dwie warstwy. Schładzamy.
Dekoracja
500g DAWN FOODS Decorgel Caramel
50g IRCA Happycao – kakao nietopliwe
Kakao rozsypujemy nierównomiernie na mus Bueno, całość pokrywamy delikatną warstwą Decorgel Carmel.