Biszkopt

500 g Sfrulla IRCA
300 g jaja
100 g woda

Wszystkie składniki ubić na wysokich obrotach przez około 8 minut. Następnie przełożyć do blachy i wyrównać. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut.

Żelka tropikalna

1500 g Fruttidor Tropical IRCA
40 g żelatyna
400 g woda

Krem jogurtowy

1100 g śmietana 36%
900 g mleko 3,2%
400 g Lilly Yogurt IRCA

Wykończenie

200 g Lilly Neutro IRCA
40 g Joypaste Tropical IRCA
200 g woda

Lilly Neutro IRCA połączyć z gorącą wodą i Joypaste Tropical IRCA. Wymieszać, wylać do blaszki z czterema rantami i po zastygnięciu pokroić w kostkę.

Nakropka

500 g woda
250 g cukier
1 cytryna

Wszystkie składniki zagotować.

Montaż

Biszkopt wyłożyć do blaszki, a następnie nakropić. Śmietanę 36% ubić na 3/4, Lilly Yogurt IRCA połączyć z mlekiem i wymieszać. Fruttidor Tropical IRCA połączyć z uprzednio namoczoną i podgrzaną żelatyną. Na nakropiony blat posmarować połowę musu i chwilę schładzać. Następnie wyłożyć żelkę z Fruttidor Tropicall IRCA, przykryć i wyrównać resztą musu, zostawiając nierówną powierzchnię. Po schłodzeniu wykończyć kostką żelki.