Biszkopt czekoladowy

150 g cukier
75 g woda
30 g Kakao 22/24 IRCA
175 g mas艂o
80 g 偶贸艂tka
50 g cukier
80 g bia艂ka
45 g cukier
180 g m膮ka
5 g proszek do pieczenia

Pierwsze 3 sk艂adniki po艂膮czy膰 i zagotowa膰. Po zagotowaniu i delikatnym przestudzeniu, doda膰 mas艂o i wymiesza膰. 呕贸艂tka ubi膰 z cukrem na pian臋, doda膰 do masy kakao z mas艂em. Bia艂ka ubi膰 z cukrem na sztywno, doda膰 do masy wcze艣niejszej masy. Dosypa膰 przesian膮 m膮k臋 z proszkiem do pieczenia i ca艂o艣膰 delikatnie wymiesza膰. Rozsmarowa膰 rolad臋. Piec w temperaturze 170掳C oko艂o 15-20 minut.

Biszkopt

300 g jaja
100 g cukier
85 g Toffee d’or Caramel IRCA
185 g m膮ka pszenna
100 g orzechy ziemne, kostka

Jaja z cukrem po艂膮czy膰聽 i podgrza膰 na k膮pieli wodnej stale mieszaj膮c do temperatury oko艂o 45-50掳C. Doda膰 rozgrzany Toffee d’or Caramel – przerwa膰 podgrzewanie i zacz膮膰 intensywnie ubija膰 mas臋. Po艂膮czy膰 z przesian膮 m膮k膮 i delikatnie wymiesza膰. Doda膰 kawa艂ki orzech贸w.

呕elka gruszkowa

2000 g Fruttidor Gruszka IRCA
300 g bia艂e wino, s艂odkie
35 g 偶elatyna
120 g woda

呕elatyn臋 namoczy膰 w zimnej wodzie. Podgrza膰 wino, wymiesza膰 z rozpuszczon膮 偶elatyn膮 i wymiesza膰 z Fruttidor Gruszka IRCA. Prze艂o偶y膰 od razu na biszkopt czekoladowy i wyr贸wna膰 na blaszce.

Krem gruszkowy

1500 g 艣mietana krem贸wka
300 g Lilly Gruszka IRCA
300 g woda

Stabilizator Lilly Gruszka wymiesza膰 z gor膮c膮 wod膮, doda膰 do ubitej 艣mietany, ca艂o艣膰 wymiesza膰.

Monta偶

Na czekoladow膮 rolad臋 nak艂adamy do wyizolowania niewielk膮 ilo艣膰 kremu. Nast臋pnie nanosimy warstw臋 偶elki gruszkowej, i odstawiamy do 艣ci膮gni臋cia. Nast臋pnie ponownie delikatnie smarujemy kremem gruszkowym, nak艂adamy rolad臋 orzechow膮 i ca艂o艣膰 przykrywamy ko艅c贸wk膮 kremu gruszkowego.