Biszkopt czekoladowy

150 g cukier
75 g woda
30 g Kakao 22/24 IRCA
175 g masło
80 g żółtka
50 g cukier
80 g białka
45 g cukier
180 g m─ůka
5 g proszek do pieczenia

Pierwsze 3 sk┼éadniki po┼é─ůczy─ç i zagotowa─ç. Po zagotowaniu i delikatnym przestudzeniu, doda─ç mas┼éo i wymiesza─ç. ┼╗├│┼étka ubi─ç z cukrem na pian─Ö, doda─ç do masy kakao z mas┼éem. Bia┼éka ubi─ç z cukrem na sztywno, doda─ç do masy wcze┼Ťniejszej masy. Dosypa─ç przesian─ů m─ůk─Ö z proszkiem do pieczenia i ca┼éo┼Ť─ç delikatnie wymiesza─ç. Rozsmarowa─ç rolad─Ö. Piec w temperaturze 170┬░C oko┼éo 15-20 minut.

Biszkopt

300 g jaja
100 g cukier
85 g Toffee d’or Caramel IRCA
185 g m─ůka pszenna
100 g orzechy ziemne, kostka

Jaja z cukrem po┼é─ůczy─ç┬á i podgrza─ç na k─ůpieli wodnej stale mieszaj─ůc do temperatury oko┼éo 45-50┬░C. Doda─ç rozgrzany Toffee d’or Caramel – przerwa─ç podgrzewanie i zacz─ů─ç intensywnie ubija─ç mas─Ö. Po┼é─ůczy─ç z przesian─ů m─ůk─ů i delikatnie wymiesza─ç. Doda─ç kawa┼éki orzech├│w.

┼╗elka gruszkowa

2000 g Fruttidor Gruszka IRCA
300 g białe wino, słodkie
35 g ┼╝elatyna
120 g woda

┼╗elatyn─Ö namoczy─ç w zimnej wodzie. Podgrza─ç wino, wymiesza─ç z rozpuszczon─ů ┼╝elatyn─ů i wymiesza─ç z Fruttidor Gruszka IRCA. Prze┼éo┼╝y─ç od razu na biszkopt czekoladowy i wyr├│wna─ç na blaszce.

Krem gruszkowy

1500 g ┼Ťmietana krem├│wka
300 g Lilly Gruszka IRCA
300 g woda

Stabilizator Lilly Gruszka wymiesza─ç z gor─ůc─ů wod─ů, doda─ç do ubitej ┼Ťmietany, ca┼éo┼Ť─ç wymiesza─ç.

Monta┼╝

Na czekoladow─ů rolad─Ö nak┼éadamy do wyizolowania niewielk─ů ilo┼Ť─ç kremu. Nast─Öpnie nanosimy warstw─Ö ┼╝elki gruszkowej, i odstawiamy do ┼Ťci─ůgni─Öcia. Nast─Öpnie ponownie delikatnie smarujemy kremem gruszkowym, nak┼éadamy rolad─Ö orzechow─ů i ca┼éo┼Ť─ç przykrywamy ko┼äc├│wk─ů kremu gruszkowego.