Cookies
1000g Dawn Cookie Mix Chocolate
170g masło
80g woda
Mieszankę i masło umieścić w misie miksera, mieszać na średnich obrotach przez ok. 4 minuty. Dodać wodę i mieszać jeszcze chwilę do powstania jednolitej masy. Z ciasta formować kulki
o gramaturze 100g. Schłodzić
Nadzienie
200g Pralina Delicrisp Pistache
100g ciasto Kataifi
Praline i nadzienie z ciasta Kataifi połączyć. Gotową masą napełniać formy silikonowe, odważając ok. 25g masy. Zamrozić. Schłodzone kulki z ciasta należy rozpłaszczyć i umieścić w nich zamrożoną masę pistacjową. Uformować tak, by ciasto dokładnie „zamknęło” masę pistacjową. Wypiekać w 190 stopni C przez ok. 13 minut.
Dekoracja
Irca Chococream Pistacchio
Irca Joypaste Pistacchio 100%
Irca Nocciolata Industry
Irca pistacja cała/ pistacja kruszona
Schłodzone ciastka dekorować kleksami kremów i pistacjami.