Sk艂adniki

1000 g Dolce Forno IRCA
150 g woda
50 g mleko
50 g jaja
150 g mas艂o/ margaryna
40 g dro偶d偶e
6 g s贸l
415 g margaryna do wa艂kowania

 

Nadzienie

520 g Nocciolata Bianca IRCA

Wszystkie sk艂adniki poza margaryn膮 i sol膮 艂膮czymy razem do uzyskania g艂adkiego ciasta, nast臋pnie dodajemy p贸艂p艂ynn膮 margaryn臋 i s贸l. Ca艂o艣膰 mieszamy do momentu a偶 ciasto zacznie odchodzi膰 od kocio艂ka. Gotowe ciasto odk艂adamy do ch艂odni (5掳C) na oko艂o 30 minut. Sch艂odzone ciasto wa艂kujemy sk艂adaj膮c „dwa razy na cztery”. Wa艂kujemy na grubo艣膰 4 mm, kroimy na tr贸jk膮ty i formujemy croissanty (oko艂o 80 g sztuka). Garujemy przez oko艂o 50 minut w temperaturze 28-30掳C. Przed wrzuceniem do pieca smarujemy jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200掳C przez oko艂o 20 minut. Po wystygni臋ciu nabijamy Nocciolata Bianca IRCA (1 croissant 20 g Nocciolata Bianca).