Ciasto waniliowe

Składniki:

2400g Ines Ciasto Kremowe
840g jaja
720g Kruszwica Olej Rzepakowy Bartek
540g woda
1000g Aga Jabłko Prażone Kostka Extra

Przygotowanie:

Miesza─ç wszystkie sk┼éadniki przez 3 min. na ┼Ťrednich obrotach. Nak┼éada─ç po 250g ciasta do foremki. Na┼éo┼╝y─ç 50g wypieczonej kruszonki cynamonowej (mo┼╝na posypa─ç dodatkowym cynamonem) i zala─ç 200g surowego ciasta. Na┼éo┼╝y─ç 100g jab┼éka pra┼╝onego i posypa─ç surow─ů kruszonk─ů. Temperatura pieczenia 180┬░C, czas 30-35 minut.

Kruszonka

Składniki:

720g Dawn Cookie Out Mil
240g m─ůka
240g Bielmar Koneser Classic Margaryna Cukiernicza 80%

Przygotowanie:

Mieszać wszystkie składniki do uzyskania kruszonki. 500g przygotowanej kruszonki upiec. Temperatura pieczenia 160°C, czas 12-15 minut.