Ciasto waniliowe

Składniki:

2400g Ines Ciasto Kremowe
840g jaja
720g Kruszwica Olej Rzepakowy Bartek
540g woda
1000g Aga Jabłko Prażone Kostka Extra

Przygotowanie:

Mieszać wszystkie składniki przez 3 min. na średnich obrotach. Nakładać po 250g ciasta do foremki. Nałożyć 50g wypieczonej kruszonki cynamonowej (można posypać dodatkowym cynamonem) i zalać 200g surowego ciasta. Nałożyć 100g jabłka prażonego i posypać surową kruszonką. Temperatura pieczenia 180°C, czas 30-35 minut.

Kruszonka

Składniki:

720g Dawn Cookie Out Mil
240g mąka
240g Bielmar Koneser Classic Margaryna Cukiernicza 80%

Przygotowanie:

Mieszać wszystkie składniki do uzyskania kruszonki. 500g przygotowanej kruszonki upiec. Temperatura pieczenia 160°C, czas 12-15 minut.