Ciasto brownie

2000 g Irca Brownies Choc IRCA
600 g osełka (rozpuszczona)
500 g woda

Wszystkie składniki wymieszać na wolnych obrotach maszyny przez około 2-3 minuty. Ciasto wylać na blachę i rozsmarować. Odstawić na 10-15 minut. Piec w temp. 180°C przez około 25 minut.

Ganach czekoladowo-karmelowy z orzechami

340 g cukier
160 g mi├│d
80 g glukoza De44
520 g ┼Ťmietana krem├│wka
90 g cukier
9 g pektyna NH
4 g s├│l morska
440 g Czekolada Reno Ciemna 58% (36-38) Venezuela Supreme IRCA
720 g orzechy arachidowe (połówki)

Skarmelizowa─ç cukier na br─ůzowo do temperatury 190┬░C, doda─ç mi├│d i syrop glukozowy, przesta─ç gotowa─ç. Osobno zagotowa─ç ┼Ťmietan─Ö z cukrem, pektyn─ů i sol─ů. Doda─ç po zagotowaniu porcjami do karmelu. Na samym ko┼äcu do┼éo┼╝y─ç Czekolad─Ö Reno Ciemn─ů 58% (36-38) Venezuela Supreme IRCA i zblendowa─ç. Doda─ç wypra┼╝one orzeszki i wymiesza─ç, prze┼éo┼╝y─ç na brownie.

Krem Bueno

250 g osełka
50 g margaryna kremowa
500 g Nocciolata Bianca IRCA

Osełkę i margarynę napowietrzyć, dodać Nocciolata Bianca IRCA i ubić na puszysty krem. Można aromatyzować alkoholem według uznania.

Monta┼╝

Ciasto Brownies Choc IRCA wyłożyć w ramkę, rozsmarować ganach czekoladowo-karmelowy z orzechami, schłodzić.
Udekorowa─ç kremem Bueno.