Ciasto kremowe

Sk艂adniki:

2000g Ines Ciasto Kremowe
700g jaja
600g Kruszwica Olej Rzepakowy Bartek
480g woda
200g Dawn Drops Cocoa
400g dojrza艂y banan bez sk贸rki
聽聽聽聽聽聽聽聽聽 sok z cytryny

Przygotowanie:

Obranego banana skrapiamy obficie sokiem z cytryny i rozgniatamy. 艁膮czymy z pozosta艂ymi sk艂adnikami i mieszamy na 艣rednich obrotach przez 4 min., wsypujemy Drops Cocoa i delikatnie mieszamy. Gotow膮 mas臋 rozsmarowujemy na blaszce i pieczemy. Temperatura pieczenia 180掳C, czas 50 minut.

Mus bananowy

Sk艂adniki:

1200g Debic 艢mietanka Stand&Overrun 35%
300g OSM Bieru艅 Ser Bieru艅ski
300g Dawn Fond Banan
300g woda

Przygotowanie:

Fond bananowy rozpuszczamy w wodzie, 艣mietank臋 z serem ubijamy. Ca艂o艣膰 艂膮czymy.

Polewa toffee

Sk艂adniki:

380g Irca Toffee d’r Caramel
30g mleko
8g 偶elatyna
40g woda

Przygotowanie:

Namoczy膰 偶elatyn臋 w wodzie. Zagotowa膰 mleko i doda膰 do 偶elatyny. Po dok艂adnym rozpuszczeniu po艂膮czy膰 z Toffee d`or Caramel.

Dekoracje

Wi贸rki czekoladowe lub starta czekolada.

Monta偶

Na upieczone ciasto kremowe wy艂o偶y膰 mus bananowy. Wierzch musu nier贸wnomiernie pokry膰 Toffe d’or Caramel i delikatnie przemiesza膰. Ca艂o艣膰 udekorowa膰 wi贸rkami czekoladowymi lub start膮 czekolad膮.