Ciasto kremowe

Składniki:

2000g Ines Ciasto Kremowe
700g jaja
600g Kruszwica Olej Rzepakowy Bartek
480g woda
200g Dawn Drops Cocoa
400g dojrzały banan bez skórki
          sok z cytryny

Przygotowanie:

Obranego banana skrapiamy obficie sokiem z cytryny i rozgniatamy. ┼ü─ůczymy z pozosta┼éymi sk┼éadnikami i mieszamy na ┼Ťrednich obrotach przez 4 min., wsypujemy Drops Cocoa i delikatnie mieszamy. Gotow─ů mas─Ö rozsmarowujemy na blaszce i pieczemy. Temperatura pieczenia 180┬░C, czas 50 minut.

Mus bananowy

Składniki:

1200g Debic Śmietanka Stand&Overrun 35%
300g OSM Bieruń Ser Bieruński
300g Dawn Fond Banan
300g woda

Przygotowanie:

Fond bananowy rozpuszczamy w wodzie, ┼Ťmietank─Ö z serem ubijamy. Ca┼éo┼Ť─ç ┼é─ůczymy.

Polewa toffee

Składniki:

380g Irca Toffee d’r Caramel
30g mleko
8g ┼╝elatyna
40g woda

Przygotowanie:

Namoczy─ç ┼╝elatyn─Ö w wodzie. Zagotowa─ç mleko i doda─ç do ┼╝elatyny. Po dok┼éadnym rozpuszczeniu po┼é─ůczy─ç z Toffee d`or Caramel.

Dekoracje

Wi├│rki czekoladowe lub starta czekolada.

Monta┼╝

Na upieczone ciasto kremowe wy┼éo┼╝y─ç mus bananowy. Wierzch musu nier├│wnomiernie pokry─ç Toffe d’or Caramel i delikatnie przemiesza─ç. Ca┼éo┼Ť─ç udekorowa─ç wi├│rkami czekoladowymi lub start─ů czekolad─ů.